enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3151
EURO
35,0957
ALTIN
2.298,67
BIST
9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Tutdere: Hakça bölüşen bir Türkiye’yi kol kola verdiğimiz mücadeleyle hep birlikte inşa edeceğiz

Tutdere: Hakça bölüşen bir Türkiye’yi kol kola verdiğimiz mücadeleyle hep birlikte inşa edeceğiz
REKLAM ALANI

Milletvekili Tutdere: Hakça bölüşen bir Türkiye’yi kol kola verdiğimiz mücadeleyle hep birlikte inşa edeceğiz

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “İktidarın yarattığı zor ve ağır koşullarda alın teri dökerek ekmek mücadelesi veren, katlanılmaz koşullar altında çalışarak onurlu bir yaşam mücadelesi veren tüm emekçilerimizin ve yurttaşlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” dedi.
Milletvekili Tutdere, “İşsizlik pandemi öncesine göre büyük bir artış gösterdi. Gerçek işsiz sayısı pandemi öncesine göre 1.4 milyon kişi arttı. İktidarın beceriksiz politikaları sonucunda 8 milyonu aşkın yurttaşımız umutları kırılmış bir şekilde işsizliğin pençesinde kıvranıyor.
Son yapılan asgari ücret zammıyla birlikte asgari ücret ortalama ücret haline geldi, işçilerimiz büyük bir gelir kaybına uğradı. Emekçilerimizin maaşları hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında hızla eridi, yoksulluğun daha da derinleşmesine yol açtı. İktidarın yokluk ve yoksulluk politikaları sonucunda, emekçilerimiz iktidar tarafından yoksulluğa mahkûm edildi. AK Parti iktidarı açlık sınırının 5 bin 323 lira, yoksulluk sınırının ise 17 bin 340 lira olduğu bir Türkiye yarattı.
AK Parti iktidarı zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmaya dönük ekonomi politikalarının sonucunda Türkiye’yi ucuz emek cennetine çevirdi. İşçilerimiz karın tokluğuna çalıştırıldığı gibi güvencesiz ortamda çalışmaya itildi. 15 milyon emekçi güvencesiz koşullarda çalışmak zorunda bırakıldı. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nden alınan bilgilere göre, 2021 yılında 2 bin 170 işçi, 2022 yılının ilk çeyreğinde ise 347 işçimiz alınmayan önlemler yüzünden iş cinayetleri sonucunda hayatını kaybetti.
İktidar emeğin ve emekçinin sesini duymazdan gelse de bizler onların gür sesi olmayı sürdürecek, alın terinin kutsallığını bilerek emekçilerimizin haklarını alana kadar kavgamızı sürdürecek, adil hak paylaşımı için mücadelemize devam edeceğiz.
Çalışma koşullarının iyileştirildiği, emeğin ve alın terinin karşılığının alındığı, iş cinayetlerinin son bulduğu, üretenden ve üretimden yana, hakça bölüşen bir Türkiye’yi kol kola verdiğimiz mücadeleyle hep birlikte inşa edecek, emeğin değeriyle ülkemizi büyüteceğiz. Yaşasın 1 Mayıs.” şeklinde konuştu.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi