enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
26°C
Adıyaman
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
30°C

“TÜRKİYE’NİN GİRİŞİMCİ KADIN GÜCÜ YARIŞMASI”NIN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

“TÜRKİYE’NİN GİRİŞİMCİ KADIN GÜCÜ YARIŞMASI”NIN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
REKLAM ALANI
20.11.2023
0
A+
A-

Şevket Gölük / Ankara – BHA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100.
Yılında Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması”nın ödül töreni bugün, TOBB Kuleleri’nde yapıldı.

 

Törende 12 şirkete değişik katerogilerde ödül verildi.

TOBB, TOBB KGK ve TEPAV iş birliğinde, bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması”nın ödül töreni, bugün Ankara’da TOBB Kuleleri’nde yapıldı. Törende, “Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket” ve “Girişimci Kadın Gücü” olmak üzere iki ana kategoride, 12 ödül verildi. 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü kapsamında düzenlenen törenin açış konuşmaları, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk tarafından yapıldı.

Öztürk, konuşmasında şunları söyledi:

“Kadın girişimciliği, hem ülkemizde hem dünyada son derece önemli. Kadın girişimciliğini desteklemek ve girişimci kadınlarımızın sayısını arttırmak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Bu nedenle Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışmaları yaparak girişimci kadınlarımızı daha görünür hale getirmek ve onları daha şevkle çalışır hale getirmek istedik. Bu arada kadın istihdamını en çok arttıran şirketleri de ödüllendirerek diğer şirketlere örnek olsunlar istedik. Biliyorsunuz dünya ölçeğinde baktığımızda kadın halen istenilen yerde değil.

Gerek istihdam anlamında, gerek girişimcilik anlamında gerek cinsiyet eşitliği anlamında… Bizim görevimiz, Türkiye Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadınların hak ettiği yere getirmek. Ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Ulu Ata’mızın ülkemize en büyük kazanım olarak hediye ettiği, kadına verdiği hakları koruyabilir hale getirmek kadınlarımızı. Ve Sevgili Rıfat Başkanımızın dediği gibi, ‘Kuş tek kanatla uçamaz’ diyoruz ya Ulu Ata’mızın dediği gibi, ‘Toplumun bir ucunun zincirlerle bağlı kalması, diğer ucunun göklere yükselmesini engeller.’ Bu nedenle bizim görevimiz, kadınlarımızı daha da yüceltmek ve hem Türkiye ölçeğinde hem dünya ölçeğinde hak ettiği yere getirmek.

Açılış konuşmaların ardından TOBB Yönetim Kurulu Üyesi sayın Işınsu Kestelli ve Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından Nurten Öztürk’e plaket takdim edildi.

Törende ödül alan şirketler şöyle:

“Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket:Birinci: Gürmen Giyim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
İkinci: Halsan Halı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Üçüncü: Trakya Özel Sağlık Tesisleri Anonim Şirketi

Girişimci Kadın Gücü
En Çevre Dostu Kadın Girişimci:Burpol Polimer Plastik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi

En Çok Dijitalleşen Kadın Girişimci:

Elman Otomasyon Sistemleri Elektrik Elektronik Mühendislik Bilişim Restoran Tarım Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

İhracatını En Çok Artıran Kadın Girişimci:

Miktar bazında: Ak Celep Pamuk Gıda Tarım Ürünleri Tekstil ve Turizm Sanayi Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi
Oran bazında: Umdasch Madosan Raf Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci:

Birinci: Asya Entegre Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
İkinci: Patiswiss Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Üçüncü: Batı Plus Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Dördüncü: Harga İnşaat Turizm Ltd. Şti.
Beşinci: Bade Kumaş Tekstil Konfeksiyon Turizm İç ve Dış Ticaret Sanayi Anonim Şirketi”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi