enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3415
EURO
34,7857
ALTIN
2.390,02
BIST
10.250,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
19°C
Adıyaman
19°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
21°C

Türkiye’den Gazze’ye sağlık malzemeleri taşıyan gemi yola çıkıyor

Türkiye’den Gazze’ye sağlık malzemeleri taşıyan gemi yola çıkıyor
REKLAM ALANI
09.11.2023
0
A+
A-

Türkiye’den Gazze’ye sağlık malzemeleri taşıyan gemi yola çıkıyor

İzmir Alsancak Limanı’na demirleyen bir kuru yük gemisi, Türkiye’den Gazze’ye gönderilecek sağlık malzemeleri ve ambulansları taşıyacak şekilde hazırlanıyor.

Gemideki yükleme işlemleri tamamlandıktan sonra, bu akşam Mısır’ın El-Ariş Limanı’na gitmek üzere yola çıkması planlanıyor.

Sağlık Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Şükrü Yorulmaz, yaptığı açıklamada, Gazze’deki dramatik durumu hatırlatarak, bölgedeki tüm sağlık altyapısının tahrip olduğunu belirtti. Yorulmaz,  Sağlık Bakanlığı olarak sahra hastanelerini kullanışlı hale getirip bölgeye göndermek için çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

Tıbbi malzeme ve ambulansların yükleneceği geminin bu akşam Mısır’a gitmek üzere bu akşam yola çıkacağını belirten Yorulmaz, şunları söyledi:

“Gemideki sahra hastanelerimiz güçlü, donanımlı hastaneler. Oradaki sağlık altyapısına ve sağlık ihtiyacına büyük destekte bulunacak. Bunlar zaten dünyanın çeşitli yerlerinde, mazlum coğrafyalarda bizim kullanmış olduğumuz sahra hastanelerimiz. Her türlü ameliyatın yapılabileceğini, görüntüleme, laboratuvar sistemlerinin bulunduğu hastaneler bunlar. Yine her türlü iklimlendirme sistemlerini de beraberinde götürüyoruz. Buranın kurulumunu ve işletmesini yine UMKE ekipleri yapacak. UMKE ekipleri aynı zamanda hem teknik olarak hastane kurup ve aynı ekibin hastane işlettiği dünyadaki yegane gönüllü ekiplerden biri. Buradaki doktorlarımız, hemşirelerimiz hızlıca zemin çalışmaları, elektrik sistemlerini ve hastanelerin yapısını oluşturduktan sonra da hızlıca da hizmet verir duruma getiriyoruz. Öncelikle bir 8 sahra hastanesi kurulması planlanıyor ama envanterimizde yedek malzeme de var. Sayıyı arttırabiliyoruz.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi