enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4281
EURO
34,8195
ALTIN
2.430,39
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
28°C
Adıyaman
28°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Türkiye’deki savunma anlayışı bana ters

Türkiye’deki savunma anlayışı bana ters
REKLAM ALANI
29.02.2024
0
A+
A-

Fernando Santos: Türkiye’deki savunma anlayışı bana ters

Spor – BHA

Beşiktaş’ın Portekizli teknik direktörü Fernando Santos, Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir arada geldi ve merak edilen soruları yanıtladı.

69 yaşındaki teknik adam, ”Bazı şeyler değişti ve bu değişim devam ediyor. Ben geleli 2 ay oldu. Bu süreçte istediğim oyunu henüz yansıtamadım. Beşiktaş büyük bir kulüp bu yüzden oyunu domine etmeli, iyi hücum yapmalı ve aynı zamanda iyi bir savunma kurmalı. Oyuncularımız çaba gösteriyorlar, bundan ötürü saygımı kazandılar. Ekip olarak takımın gösterdiği çabadan mutluyuz.” dedi.

”Birlikte oynamayı iyi kavramalıyız”

Futbolda takım ruhunun olması gerektiğini vurgulayan Santos, ”Futbol bireysel bir oyun değil. Bizim birlikte oynamayı iyi kavramamız ve uygulamaya dökmemiz lazım. Büyük bir takımın oynadığı oyunun az bir kısmı bireysel olmalıdır. Biz şu an bunun tam tersini yaşıyoruz. Bunu değiştirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Gedson’un sakatlığı hakkında yöneltilen soruya yanıt veren Portekizli teknik adam, ”Gedson olmayacak diye derbide 10 kişi oynamayacağız. Dediğim gibi, bireysel değil takım halinde oynamalıyız. Bir kişi oynayamayacak diye yasa bürünemeyiz. Hem bireysel olarak Gedson’u değerlendirsem bu diğerlerine haksızlık olur. Biri hakkında konuşacaksam giderim onunla baş başa konuşurum. Benim asıl hedefim net; güçlü ve dominant bir takım yaratmak.” sözlerini söyledi.

”İstediğim seviyeden çok uzağız”

Beşiktaş’ın oynadığı oyun hakkında genel bir değerlendirme yapan Fernando Santos şu cümleleri kullandı:

”Gittikçe gelişen bir oyunumuz var ama henüz istediğimden çok uzağız. Hücumda doğru düzgün top çeviremiyoruz ve çabuk değiliz. Daha da organize olmamız lazım. Bazen sürekli geriye ve yanlara top atıyoruz. Önemli olan topu ileriye taşımak, geriye döndürmek değil. Bir de Türkiye’de adam adama çok fazla baskı yapıyorlar. Bazen bakıyorum, bir stoper rakip forveti tüm saha boyunca kovalıyor. Bu futbol benim anlayışıma ters. Alan savunmasını tercih ederim.”

”Beşiktaş’ın DNA’sında kazanmak var”

Söylediklerinin sonuna kadar arkasında olduğunu belirten Portekizli, ”Kazanma alışkanlığı çok önemli. Gol yemeden atmayı daha iyi yapıyoruz ama oyunu geliştirmek lazım. Taraftarlar da bunu istiyor. Çünkü Beşiktaş’ın DNA’sında iyi oynamak ve kazanmak var. Bunu hayata tekrar geçirebilmemiz için sadece biraz zaman lazım.” diye ifade etti.

Beşiktaş, Fernando Santos göreve geldiğinden beri ligde oynadığı son 8 maçta dört galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. Ayrıca siyah-beyazlılar, 28 Şubat günü Konyaspor’u mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi