enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3603
EURO
34,6712
ALTIN
2.394,20
BIST
10.188,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
23°C
Adıyaman
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Türkiye Dağcılık Federasyonu faaliyet programı yayınlandı; 6 ana bölümde hedefler büyük

Türkiye Dağcılık Federasyonu faaliyet programı yayınlandı; 6 ana bölümde hedefler büyük
REKLAM ALANI
28.12.2023
0
A+
A-

 

Türkiye Dağcılık Federasyonu faaliyet programı yayınlandı; 6 ana bölümde hedefler büyük

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, faaliyet programlarının DağcılıkSpor Tırmanış, Dağ Kayağı, Kanyoning, Yüksek Dağ Koşusu ve Buz Tırmanışı olmak üzere 6 ana bölümden oluştuğunu belirtti. Tüm branşlarda sporcu sayısının artırılarak elit sporcuların yetişmesini hedefleyen federasyonun hakem ve antrenör sayılarının artırılıp gelişim seminerleri ile gerekli güncellemelerin yapılması amacı ile imkanlar doğrultusunda faaliyetleri artırdıklarını kaydeden Prof. Dr. Başar, “2024 yılında proje bazlı olarak kulüp ve sporcuların desteklenmesini hedefleyen federasyonumuz sürdürülebilir dağcılık konsepti çerçevesinde  faaliyetlerini gerçekleştirecektir. Dağcılık branşında özgün projelerin desteklenmesi özellikle kadın ve genç yaştaki dağcıların sayısını artırmak için özel destek programları ve etkinlikler düzenlenecektir. Spor Tırmanış branşında bu yıl Türkiye Şampiyonlarında konsept değişikline gidilerek şampiyonaların etkilerinin artırılması sağlanacaktır. Dağ Kayağı branşımızda uluslararası açık yarışların yapılarak yurt dışından birçok sporcunun ülkemize gelmesini sağlayarak sporcularımızın yarışma tecrübelerini artırmayı planladık” dedi.

“Coşkulu faaliyetler yapmamız dileklerimle”

Kanyoning ve buz tırmanışında yarışma sayıları ve eğitimlerin artırılması ile bu branşlarda yeni sporcu kazanmayı hedeflediklerini vurgulayan TDF Başkanı Prof. Dr. Başar açıklamasını şöyle noktaladı:

“Son yıllarda çok hızlı bir ivme alan Yüksek Dağ Koşusunda ilk defa bu yıl Uluslararası yarışmalara ev sahipliği yaparak milli takımımızın oluşturulması yönünde çalışmalar başlatılacaktır. Olimpik branşlarımız olan Spor Tırmanış ve Dağ Kayağında elit sporcularımızın yarışma sayılarını artırarak kamp ihtiyaçlarını yurt dışında yabancı ülkelerin milli takım sporcuları ile ortak kamplar  olarak yapma imkanı sağlayacağız . Tüm dağcılık camiamıza 2024 yılında yapılacak olan faaliyetlerde başarılar dilerken kulüpler ve sporcularımız için hayırlı olmasını temenni eder Cumhuriyetimizin 2.yüzyılın ilk senesinde hep birlikte coşkulu faaliyetler yapmamız dileklerimle”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi