enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3836
EURO
34,7708
ALTIN
2.439,83
BIST
9.999,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

‘Türk Malı’ damgasının marka değeri artıyor

‘Türk Malı’ damgasının marka değeri artıyor
REKLAM ALANI
28.12.2023
0
A+
A-

‘Türk Malı’ damgasının marka değeri artıyor

Bakan Kacır, Ticaret Bakanlığında gerçekleştirilen, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katıldığı Piyasa Gözetimi, Denetimi ve Ürün Güvenliği Değerlendirme Kurulu 2024 Yılı Hazırlık Toplantısı’nda konuştu. Türkiye’nin, bölgesinin önde gelen bir üretim üssü konumuna eriştiğini belirten Kacır, “Bakanlık olarak, 81 ilde örgütlenmiş teşkilatımız ve 1200’e yakın denetçimizle, sanayimizin kaliteli, güvenli ve rekabetçi üretimini tesis ediyoruz. ‘Türk malı’ damgasının marka değerini güçlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Haksız rekabeti önledik

Kacır, piyasa gözetimi ve denetimi açısından en fazla ürün grubundan sorumlu Bakanlık olarak, Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun mevzuatla ve sahadaki denetim faaliyetleriyle haksız rekabeti önlediklerini söyledi.


30 binden fazla denetim

Vatandaşların can ve mal güvenliğini, en yüksek seviyede koruduklarının altını çizen Kacır, “Yılda, 6 binin üzerinde gözetim ve bilgilendirme faaliyeti icra ediyoruz. Son 3 yılda gerçekleştirdiğimiz 100 binin üzerindeki gözetim ve denetim, tüm Avrupa ülkelerinin 1 yılda gerçekleştirdiği fiziki toplam denetim sayısının çok üzerinde yer almakta. 2023 yılı içinde motorlu kara yolu araçları, asansörler, elektrikli ekipmanlar ve makinalar başta olmak üzere pek çok sanayi ürün grubunda 30 binden fazla denetim yaptık. Güvensiz ürünleri piyasaya arz eden firmalara 70 milyon liranın üzerinde idari para cezası uyguladık.” diye konuştu.

Bin 600 uygunsuz ürün

Kacır, güvenlik açısından risk oluşturan ürünlerin, piyasadan çekilmesini gerçekleştirdiklerini vurguladı. 2014’ten bu yana, gönüllü geri çağırma faaliyetlerini destekleyerek 5 milyon ürünün geri çağrılmasını sağladıklarını anlatan Kacır, “Yakın zamanda detaylarını kamuoyuyla paylaşacağımız uygulamayla herkes, asansörlerin üretim ve denetim bilgilerine erişim imkanı elde edecek. Vatandaşlarımızı bilinçlendirerek güvenliğini sağlarken, piyasa gözetimi ve denetimi çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmalarını, tüm süreçlerde aktif bir rol üstlenmelerini de tesis etmiş olacağız. İthal ürünlerin iç piyasadaki denetimine ağırlık vererek bu yıl 3 bin 600 uygunsuz ürünün piyasada dolaşımını engelledik.” dedi.

Muayene ve denetim faaliyetleri

Kacır, gelecek dönemde de muayene ve denetim faaliyetleriyle vatandaşların, üreticilerin haklarını korumaya devam edeceklerini kaydetti. Piyasa gözetimi ve denetimine proaktif şekilde devam ettiklerine işaret eden Kacır, “Ayrıca sanayicilerimizin önünü açmak, süreklilik, sürdürülebilirlik ve standardizasyonu, yüksek teknolojiyle yakalamalarını sağlamak için ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ ışığında çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Ankara kalite kampüsü

Kacır, Ankara Kalite Kampüsü tamamlandığında sanayicilerin test ve deney ihtiyaçlarının karşılayacaklarını ülkenin küresel pazardaki rekabetçiliğini artıracaklarını vurguladı. Küresel trendleri, gelişen teknolojiyi ve piyasa koşullarını göz önünde tutarak, ürün güvenliği sistemini geleceğe hazırladıklarını anlatan Kacır, “Bilişim ürünleri ve elektrikli araçlar olmak üzere, yeni ürün gruplarına yönelik denetim süreçlerimizi oluşturuyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, sürdürülebilir ve güvenilir bir e-ticaret ekosistemi oluşturmak için Ticaret Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi