enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5209
EURO
34,7484
ALTIN
2.495,06
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

Türk İnternet Medya Birliğinden The Economist Dergisi’ne Kınama.

Türk İnternet Medya Birliğinden The Economist Dergisi’ne Kınama.
REKLAM ALANI
22.01.2023
0
A+
A-

Bünyesinde Türkiye’den ve dünyadan 1000 haber sitesi yer alan Türk internet medya birliğinden (TİMBİR) sözde gazeteciliğe tepki.

Medyanın var oluş sebebi olayları gerçek biçimde kamuoyunun bilgisine sunmaktır. Dördüncü kuvvet olmak medyaya kamusal sorumluluklar yükler. Medya bir manipülasyon aracı olmadığı gibi ülkelerin siyasi rejimlerine dair gerçek dışı beyanlar ve yazılar yayınlayamaz.

Sipariş manşet kullanarak Türkiye’yi şekillendirme dönemi bitmiştir.

Geçtiğimiz günlerde The Economist Dergisi tarafında atılan manşette yer alan ve Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük “Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir” başlıklı haberinin medya etiği ve kuralları anlamında hiçbir yeri bulunmamaktadır. Esasen daha önce Sayın Erdoğan’a dönük “aleyhe haber yapacak çalışan arandığı”, “Türkiye’de seçimlerin yapılmayacağı” biçimindeki haberler de bu zihniyetin ürünü olarak belirmiştir. Herşey den önce Anayasal olarak devletimizi ve milletimizi temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamına ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a dönük atılan bu manşetleri, yapılan haberlerin eleştiri, değerlendirme vb. niteliği haiz olmayan, doğrudan hedef alan ve ülkemize yönelmiş algı oyunlarından boş bir çaba olarak değerlendirdiğimizi bildirmek isteriz.

Dünya artık 5′den büyüktür…

Cumhuriyetimizin 100 yılında; bu dış ve küstah kendini bilmezler’in 1960’larda, 1980’de ve 15 temmuz hain yeltenmede başaramadıkları Türkiye’ye ayar verme çabalarına artık son vermeye davet ediyoruz. Türkiye artık eski Türkiye değil ve kafanıza göre şekillendiremeyeceksiniz bu ülkeyi.

Habercilik ile bağdaşmayan bu yaklaşımı ve gerçekleşen durumu Türk İnternet Medya Birliği olarak kınadığımız kamuoyuna deklare ederiz.

TİMBİR adına,

Başkan Dr.Süleyman BASA

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi