enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Didim Hz. Ali Camisinin temeli atıldı

Didim Hz. Ali Camisinin temeli atıldı
REKLAM ALANI
20.01.2023
0
A+
A-

Didim Yeni Mahalle Didim İmam Hatip Lisesi yanında ki Hz. Ali Cami’nin temeli atıldı.

Didim Yeni Mahalle Okullar bölgesinde yapılacak olan Hz. Ali Caminin resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından temeli atıldı.

Gerçekleştirilen temel atma törenine Didim İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Aydın İl müftüsü Hasan Güneş, Didim  ilçe müftüsü  Hasan Hüseyin Susam,  Didim’de görev yapan daire amirleri, Siyasi Parti ilçe başkanları, Oda, Dernek, STK’ların başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Dualar ile başlayan temel atma töreninde konuşma yapan Didim İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca “Dünya kurulduğundan beri hak ile batıl arasında, iyi ile kötü arasında bir savaş var. Bir adalet savaşı var. Bizim inancımızda camiler bu mücadelenin, bu savaşın en güzel kaleleri, en güzel mabetleridir.

 

Adaletin en doğru sağlandığı yer camilerdir. Camide zengin-fakir ayrımı, işçi-patron ayrımı, dil-ırk ayrımı yoktur. Biz insanlar aynı safta omuz omuza geliriz. Aynı hakka, aynı rabbe el açar dua ederiz. İşte orada adalet yüzde yüz sağlanmış olur. Camiler bizim için sadece adalet veya ibadet merkezi değildir. Aynı  zamanda bir eğitim merkezidir. Hakkın dilini, ilmi, insanlığı öğrendiğimiz eğitim merkezleridir. İnsanın olduğu, Müslümanın olduğu her yerde  camiler yükselsin, ezanlar dört bir yanı inletsin.  Bu gün burada tam da bunun için, kutlu bir iş için buluştuk. Hz. Ali Camii yapımı için dernek başkanımız 3 yıl önce yöneticileri ile birlikte bu yola çıkmış. 3 yıl sonunda yasal sürecin tamamlanması ile birlikte bu gün Hz. Ali Camiinin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. İnşallah destekleriniz ile hep birlikte kısa sürede tamamlayarak Didimlilerin hizmetine açacağız. Emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Temel atma sırasında tüm ilçe protokolü bir aradaydı.

Çalışmaları yakında takip eden Cami Yaptırma Derneği Başkanı  Mehmet Peçen” Camimizin temelini attık. İnşallah kısa bir zamanda Cenabı Allah’ım bitirmeyi de nasip eder. Cami inşaatımızda 4-6 yaş kuran kursu, Yetişkinler kuran kursu, taziye evi ve Gasil hane olacaktır.” Dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi