enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Türk Balkan Medya Birliği, İzmir’de toplandı

Türk Balkan Medya Birliği, İzmir’de toplandı
REKLAM ALANI
09.12.2023
0
A+
A-

Türk Balkan Medya Birliği, İzmir’de toplandı

İzmir’de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüğü’nde, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) öncülüğünde Balkan ülkelerinden medya temsilcilerinin katılımı ile Türk Balkan Medya Birliği toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Cengiz Kutlu, BASAM Başkanı Rifat Sait, TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcısı Abdülhadi Turus, Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar ile Kosova, Bosna Hersek, Azerbaycan, Almanya, Arnavutluk, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Makedonya’dan basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ile gazeteciler ve TİMBİR üyeleri katıldı.

BASA: BALKANLARLA BİRLİKTELİK YAPALIM İSTİYORUZ

Toplantının açılışında konuşan TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa medyanın birleşmesi halinde halklarında birleşeceğini ve güçleneceğini belirterek, “Medyanın bir araya geldiğinde en son neler yaşandığını Azerbaycan’da gördük. İkinci Karabağ zaferinde iletişim başarısı öne çıktı. İki zafer kazanıldı. Türk ve Azerbaycan medyası bir araya geldi, dezenformasyona karşı birlikte mücadele ettik. Balkanlar bizim için çok önemli. Bir birliktelik yapalım istiyoruz. Bir nişan yapalım istiyoruz. Türk Balkan Medya Birliği Platformunu kurmak istiyoruz. Ortak paylaşımlar, ortak projeler, ortak kültürel etkinlikler gerçekleştirebileceğimiz bir yol haritası belirlemek istiyoruz” dedi.

SAİT: MEDYANIN BİRLİKTE OLMASI LAZIM

BASAM Başkanı, TİMBİR Başkan Vekili Rifat Sait ise Türk Balkan Medya Birliğinin temellerini atmak istediklerini belirterek “Bunu yaparken nasıl yol izleyelim bunu belirlemek istiyoruz. Medyanın birlikte olması lazım. Etkili bir birlik sağlamamız lazım. Doğru haberin verilmesi önemli. Balkanlarda medya birliği ile doğru haber akışını da sağlamayı arzuluyoruz. Birlikte dezenformasyona karşı çalışmalar yürütmek istiyoruz. Birçok alanda ortak çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Fahrettin Kaya da Türk Balkan Medya Birliğinin son derece önemli olduğunu belirterek “Tarih sizi yazacak. Bu önemli birliğin çalışmalarına bizlerde destek vermek istiyoruz” dedi.

Toplantıda Balkan ülkelerinden gelen medya temsilcileri Türk Balkan Medya Birliği’ne dair görüş ve önerilerini sundu.

TİMBİR HEYETİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Agil Alesger, Menderes Demir, Muammer Bostan, Metin Karakoca, M. Fatih Tüten, Serap Ülkü Özdemir, Tanju Akıncıoğlu, Cengiz Aksan, Adil Koçalan, Semra Aman Akyürek, Mehmet Aydın, İsmail Kahraman, Özkan Dikmen, Yalçın Aliyev, Kamil Akyürek, Ali Bulur.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi