enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
REKLAM ALANI
24.11.2015
0
A+
A-

        24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Valilik önündeki Atatürk büstüne çelenk konulması ile başlayan program Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda devam etti.
Halk Eğitim Merkezindeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Öğretmenler tarafından Öğretmen Marşı koro şeklinde seslendirildi. Ardından halkoyunları gösterisi sunuldu.  
Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan “1981 yılından bugüne öğretmenler gününü kutladıklarını belirterek, “Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte bizleri yüce bir gayeye ulaştıran bir vasıta olarak görüyoruz öğretmenlik mesleğini. Öğretmenlik vazifesi gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır”şeklinde konuştu.
Son derece kutsal bir vazifeyi icra eden tüm öğretmenlerin “Öğretmenler Günü”nü kutlayarak söze başlayan Vali Vekili Murat Süzen ise, “Bu güzel günde öğretmenlerimizle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Şu anda 9 bin öğretmenimizin bulunduğu Adıyaman’da tüm eğitim camiasıyla birlikte eğitim alanında en kaliteli hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Sürekli sahada dolaşarak en ücra köylerimizde görev yapan fedakâr öğretmenlerimizle birlikte olmaya gayret ediyoruz. Öğretmenlerimizin gösterdiği samimiyetin farkındayız. Adıyaman’da eğitimde fiziki problemlerin bitirilmesi için yoğun gayret sarf ediyoruz. Özellikle Sayın Valimizin Adıyaman’da göreve başlamasıyla birlikte son üç yıl içerisinde eğitim alanında ciddi yatırımlar hayata geçirildi. Cumhuriyet tarihi boyunca Adıyaman’da 3600 derslik yapılmıştır. Son üç yılda ise sayın valimizin büyük gayretleri ile Adıyaman’da 1.500’e yakın derslik inşa edildi. Bunların büyük bir kısmı eğitim ve öğretime kazandırıldı. Bunu yeterli olarak görmüyoruz. Öğretmenlerimizin daha iyi şartlarda eğitim ve öğretim hizmetlerini sunabilmelerini sağlamak için çalışmalarımızı ciddi bir şekilde devam ettiriyoruz. Bütün öğrencilerimize tablet dağıtıldı. Liselerimizin tamamında akıllı tahta ile eğitim hizmetleri verilmektedir. Eğitimde geldiğimiz seviyeyi belki de Avrupa ülkelerinin birçoğu halen sağlamış değil. Eğitimde yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz projelerle Adıyaman’da eğitim seviyesinin daha üst noktalara çıkacağına inanıyorum. Okullarımıza ve öğrenci velilerimizin evlerine yaptığımız ziyaretlerde öğretmenlerimizin ektiği sevgi tohumlarının yeşerdiğini görüyoruz. Sizin yetiştirdiğiniz nesillerle geleceğe daha da güvenle bakıyoruz. Bu duygularla mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstlenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum”dedi.
Konuşmaların ardından adaylığı kaldırılan genç öğretmenler, Türk bayrağı üzerine yemin etti. Yemin töreninden sonra Vali Vekili Murat Süzen ve protokol üyeleri tarafından emekli öğretmenlere plaket ve hizmet şeref belgeleri verildi. Ayrıca, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere satranç takımı hediye edildi.
Halk Eğitim Merkezindeki törenin ardından Vali Vekili Murat Süzen, Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Fen Lisesine geçerek öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlere kırmızı gül takdim eden Vali Vekili Süzen, tüm öğretmenlerin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü tebrik ederek, başarılar diledi.
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi