GİRESUN-BHA
DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğiyle hayata geçirilmesi planlanan “DOKAP Bölgesi Tarımsal Örgütlerin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında protokol imza töreni, DOKAP BKİ Başkanı Hakan Gültekin ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın tarafından imzalandı.
2024 yılı itibarıyla başlatılan projenin ilk aşamasında, DOKAP Bölgesi’nde faaliyet gösteren tarımsal örgütlerin envanteri çıkarılmış; bu örgütlerin kapasiteleri, kurumsal yapıları, yetkinlikleri analiz edilerek mevcut durum tespiti ile çözüm önerileri geliştirilmiştir.
Bu yıl ise çözüm önerileri neticesinde belirlenen kurumsal ve teknik ihtiyaçlara yönelik teknolojik ve yönetimsel kurumsallaştırma süreçlerinde kısa vadeli eğitim ve danışmanlık programları ile iyi uygulama örneklerinin yerinde incelenmesinin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.