enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

TSK’DAN IŞID VE PKK’YA HAVA OPERASYONU

TSK’DAN IŞID VE PKK’YA HAVA OPERASYONU
REKLAM ALANI
25.07.2015
0
A+
A-

Cuma akşam saatlerinde Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nden havalanan savaş uçaklarının Irak Kürdistan Bölgesine operasyon yapıldı…

Televizyon kanalları NTV ve CNN Türk, savaş uçaklarının akşam saatlerinde hem IŞİD hem de PKK’ya yönelik operasyon düzenlediğini belirtti.

PKK’ya yakın internet siteleri ve Erbil yönetimine yakın Rudaw haber ajansı, IKBY’de PKK alanların bombalandığını bildirdi.

AFP’ye konuşan PKK sözcülerinden Bahtiyar Doğan akşam saatlerinde sınır yakınlarındaki mevzilerinin bombalandığını söyledi.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda bir polis kaçırıldı

Bu arada İstanbul’da görevli bir polis memurunun, Diyarbakır – Bingöl karayolunu kesen bir grup tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Olayın ardından bölgede operasyon başlatıldığı belirtiliyor.

Doğan Haber Ajansı haberinde, “Diyarbakır’ın Lice ilçesiyle Bingöl’ün Genç ilçesi arasındaki Abalı bölgesinde, karayolunun bir grup PKK’lı tarafından kesildiğini, aracı durduran PKK’lıların polis memurunun eşi ve çocuğunu serbest bıraktıktan sonra polis memurunu yanlarına alarak dağlık alana kaçtığını” belirtti.

Cihan Haber Ajansı ise “polis memurunun ailesiyle birlikte Mardin’den Muş’a dönerken kullandığı otomobilin Lice bölgesinde durdurulduğunu ve polis memurunun kaçırıldığını” bildirdi.

Bismil’de Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı

Öte yandan Diyarbakır’ın Bismil İlçesi Emniyet Müdürlüğü binasına akşam saatlerinde bombalı saldırı düzenledi.

Doğan Haber Ajansı saldırıda yedi çevik kuvvet polisinin yaralandığını bildirdi.

Saldırının el bombasıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Üslerin açılmasına onay

Türk jetleri Cuma sabahı IŞİD mevzilerine yönelik hava operasyonu düzenlemişti.

Cuma günü 13 ilde IŞİD, PKK ve DHKP-C’ye yönelik operasyonlarda onlarca kişi gözaltına alındı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan akşam saatlerinde yapılan açıklamada koalisyon güçlerinin Türkiye’deki üslerin kullanmasına onay verildiği belirtildi.

Açıklama şu ifadelere yer verildi:

“Bu çerçevede, Bakanlar Kurulu, TBMM’den 2 Ekim 2014 tarihinde aldığı yetkiye dayanarak, DEAŞ’a yönelik hava harekatlarına katılan ABD ve tarafımızdan uygun görülecek bazı bölge ülkeleri de dahil diğer Koalisyon ülkelerinin insanlı ve insansız hava unsurlarının ülkemizdeki üslerde konuşlandırılmasına onay vermiştir. Bahsekonu harekatlarda, tabiatıyla, Türk Hava Kuvvetleri unsurları da aynı amaçla görevlendirecektir.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi