enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3619
EURO
34,5685
ALTIN
2.375,37
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Travel Expo Ankara’da Balıkesir tanıtılıyor

Travel Expo Ankara’da Balıkesir tanıtılıyor
REKLAM ALANI
17.11.2023
0
A+
A-

Travel Expo Ankara’da Balıkesir tanıtılıyor

Fuar’da Balıkesir kentinin tanıtıldığı stant ise ziyaretçilerini ağırlıyor. Çeşit çeşit doğal taşlarından ünlü zeytinine Balıkesir’in yöresel ürünleri görücüye çıktı.

Turistlerin gözde illerinden biri olan Balıkesir, hem doğal güzellikleri hem de kültürü ile Türkiye’nin turizm başkentlerinden biri haline geliyor.

‘’Sürdürülebilir turizm önceliğimiz’’

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, özellikle denizi ve doğal güzellikleriyle turizmin güzide kentlerinden biri haline geldi.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, Ayvalık’ta sürdürülebilir turizmin öncelikleri olduklarını belirterek, ‘’ Ayvalık’ta sürdürülebilir turizm önceliğimiz. Genelde 2’inci konutlardan oluşan bir böleydi ama şimdilerde küçük işletmelerimiz, otellerimiz, motellerimiz gelişme sağladılar. Bununla birlikte Cunta bölgemiz var. Bilinirliği Ayvalık bölgemiz kadar var şu anda. Gastronomisiyle önde olan bir bölgemiz. Zeytin ve zeytinyağı sektörümüzdeki ünümüzü gastronomi turizmi ile aktarmayı planlıyoruz. Ankara Ticaret Odası bu etkinliklerle ilgili festivaller düzenliyor. Kendi işletmelerini geliştirme çabası içerisinde eğitimler veriyor. Bir iç denizimiz var. Bu iç denizimde yelken yarışlarımızı düzenliyoruz, Türkiye Yelken Federasyonu’nun yarışlarını. Önümüzdeki yıllarda da gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ayrıca 22 adamız var. Adamızın etrafında 60’a yakın dalış noktamız ve 4 tane dalış okulumuz var. Her gün 3 bin kişiyi dalış noktalarımızı gezdirebileceğimiz alt yapımız var. Bunları geliştirdikçe turizmde ilerleyebileceğimize inanıyoruz. ‘’ dedi.

Tarihi dokusu, Girit’ten gelen özel mutfak kültürüyle Ayvalık’ın popüler bir turizm kenti olduğunu söyleyen Uçar, geçen yıl ilçede 500 bin ziyaretçi ağırladıklarını da sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili Başkan Uçar şöyle konuştu:

‘’Balıkesir’in kendisine bağlı 14 ilçesinde ciddi derecede turizm ile ilgili faaliyetler var. Biz burada Körfez Belediyesi ve Ayvalık Ticaret Odası olarak bulunuyoruz. Biliyorsunuz Körfez Belediyesi, Güney Marmara veya Kuzey Ege dediğimiz alan Ayvalık, Burhaniye ve Edremit’i içeriyor. Bu bölge içerisinde turizm faaliyetleri genelde deniz, kum ve güneşin biraz daha üzerine geçmiş durumda. Ayvalık bölgemizde tarihi dokusu, Girit’ten gelmiş özel mutfak kültürüyle, doğal parkları, su altı ve su üstü sporlarına  yatkın deniziyle birlikte çok ciddi turizm faaliyetlerinde ilerleme var. Geçen sene Ayvalık bölgemizde 500 bin ziyaretçi ağırlamışız. 400’e yakın Tur ön izim belgeli otellerimiz mevcut. Balıkesir bölgemizin turizm faaliyetlerimizin büyük bir bölümünü burada gerçekleştiriyoruz. Diğer ilçelerimizde de hem jeotermal çalışmalar hem de doğa ile ilgili büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda turizm faaliyetleri ile ilgili çalışmalar devam ediyor. ‘’

‘’Doğal taşlarımızı sergiliyoruz’’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Derya Solak ise, stantta jeolojik taşları ve Balıkesir’in yöresel ürünlerini sergilediklerini ifade ettiği konuşmasında, hem Balıkesir’i göstermek, hem tarihi tanıtmak, hem de turizm potansiyelimizi geliştirmek için fuara geldiklerini belirtti.

Meslek edindirme kurslarında kadın kursiyerlerin doğal taşlar ile ürettikleri ürünlerin de stantta ziyaretçilere tanıttıklarını aktaran Solak’ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

‘’Standımızda jeolojik taşlarımız yer alıyor. İlimizin büyük bir bölümünü kaplayan, çok geniş alana yayılmış jeoparkımız var. UNESCO’ya başvurumuzu yaptık.  Jeopark sürecimiz hala devam ediyor. Alanlarımızdaki çalışmalarımızı da yürütmeye devam ediyoruz. Dünyanın oluşumdan bugüne kadar gelen, doğal ortamların korunmasına, çevrenin korunmasına yönelik olan projemizde de hem şehrimizi göstermek, hem de tarihimizi tanıtmak adına, hem de turizm potansiyelimizi geliştirmek için buraya geldik. Farklı şehirlerden yapılan pek çok turizm çalışmalarını da gördük. Karşılıklı bilgi ve fikir alışverişimizi yürütüyoruz.

Balıkesir zeytin ve zeytinyağıyla meşhur. Sağlıklı beslenmeyi önemsiyoruz. Gastronomi alanında da çalışmalarımız var. Bizim maden kaynaklarımız da çok zengin. Onları da tanıtmak için geldik. Çıkan doğal taşlarımızı ham halleriyle burada sergiliyoruz. Bunlardan ilham alarak da meslek edindirme kurslarımızda kadınlarımızın yapmış olduğu çalışmaları tanıtmak istiyoruz. Bölgenin kültürünü, tarihi dokusunu zihinlerde oluşmuş şekliyle el emeğine dönüştüren kadınlarımızın yapmış olduğu ürünleri sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Başkanımız Yücel Yılmaz bu konularda çok farklı bir vizyona sahip. Şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu konuda bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemiyor. Bizim de kendimizi geliştirmemiz için desteğini gösteriyor. ‘’

‘’Balıkesir’i tanıtmak adına Balıkesir’in bütün paydaşları olarak buradayız’’

Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin de, Balıkesir’i tanıtmak adına Balıkesir’in tüm paydaşları olarak fuarda olduklarını belirterek, ‘’Edremit Ticaret Odası olarak Travel Expo Ankara’da olmaktan çok mutluyuz. Balıkesir’in bütün kültürel varlıklarını fuarda tanıtmaktan çok mutluyuz. Bizler de Edremit Ticaret Odası olarak Balıkesir’imizin kültürel değerlerini, zeytinini, zeytinyağı işletmelerimizi tanıtıyoruz. Balıkesir’in çok büyük bir coğrafyası var. Avrupa’daki birçok ülkeden daha büyük yüz ölçümüne sahip. Kültürel farklılıkları var, özellikle Edremit bölgemiz zeytin ve zeytinyağı turizmi, Kaz Dağları, Madra Dağları ve deniziyle ünlü. Marmara Denizi’nden Ege Denizi’ne uzan çok geniş ve çok güzel bir coğrafya ve çok kıymetli bir il Balıkesir. Biz de Balıkesir’i tanıtmak adına Balıkesir’in bütün paydaşları olarak burada bulunuruz. İdamadra jeoloji parkı bölgemizin en kıymetli alanlarından. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye aday şu anda ve tüm Balıkesir’e yayılmış bir açık hava müzesi. ‘’ ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi