enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3442
EURO
34,8799
ALTIN
2.393,78
BIST
10.193,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
19°C
Adıyaman
19°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
21°C

Trafik kazalarını önlemede ön fren lambası projesi Türkiye’de

Trafik kazalarını önlemede ön fren lambası projesi Türkiye’de
REKLAM ALANI
17.01.2024
0
A+
A-

Dünya genelinde Ön Fren Lambası için Slovakya’da 2 yıl boyunca 3.500 araçla deneme yapıldı ve başarılı oldu. Bunun üzerine Slovak hükümeti test sürüşlerinin devam etmesi kararı aldı.

featured

Avrupa Ekonomik Senatörü Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Iraj Alipour ile Sadik Alipour, Daniel Bercel ve Lubomir Marjak önemli bir proje için İstanbul’da bir araya geldi.

Dünya genelinde Ön Stop Lambası  kullanımı projesini Slovakya’da 2 yıl boyunca 3.500 araçla deneme fırsatı bulan ekip hükümetin projeyi benimsemesi üzerine denemelere devam kararı aldı.
Projeyi Türkiye’den dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Avrupa Ekonomi Senatörü Iraj Alipour dünya patentini aldıklarını belirtti. Iraj Alipour Uygulama hayata geçtiğinde trafik kazalarında, maddi ve manevi kayıplarda yüzde 10 ila 15 arasında bir azalma beklediklerini de sözlerine ekledi.
Proje ekibi  Ak Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ı da ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Ön Fren Lambaları’nın Trafik kazalarını önlemede büyük etken olabileceğini belirten Bayram, katkısı olan herkesi kutladığını belirtti.

Trafik kazalarını önlemede ön fren lambası projesi Türkiye’de

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi