enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

TRAFİK IŞIKLARINDAKİ SURİYELİLER…

TRAFİK IŞIKLARINDAKİ SURİYELİLER…
REKLAM ALANI
09.05.2016
0
A+
A-

Sokaklarda kalan ve dilenen Suriyeliler özellikle trafik ışıklarında tehlike saçıyorlar.

 Kahta girişindeki ilk trafik ışığı ve TEK Kavşağı başta olmak üzere şehrin her yerinde karşınıza Suriyeli olduğunu söyleyen bir dilencinin çıkması işten bile değil. Herşey iç içe girmiş durumda kimin Suriye’li kimin dilenci olduğunu anlamak kolay değil. Dilencilerin çoğunluğu Kürtçe, Arapça, Türkçe bilen dilencilerin içinde kendilerini Suriyeli olarak tanıtıp dilenen Türkiye vatandaşları da var. 


Dilencilerin bazıları sokaklarda yalın ayak dileniyorlar. Vatandaşın giymesi için verdiği ayakkabılarıda giymiyorlar…
İşin tehlikelin başka bir boyutuda, trafikte kucağında çocukla dilenen kadınlar ve genç kızlar trafik ışıklarında tehlike saçıyorlar.Trafik ışıklarında, kar, yağmur demeden mevkilerini terk etmeden dilenmeye devam ediyorlar, bazen hareket halindeki araçların arasında geziniyorlar. Allah korusun birine veya çocuğunun başına birşeyin gelmesi içten bile değil. Bu olaylara şahit olan vatandaşlar üzülüyorlar, bazen tepkilerini ortaya koyuyorlar. Suriye’li savaş mağduru bu insanların yaptıklarınada hak vermek gerekiyor. Zalimin zulmünden kaçıp Can’larını, mallarını, namuslarını korumak için yerlerini, yurtlarını terkedip memleketimize geliyorlar. Suriyelilerde maruz kaldıkları bu olumsuzluk karşısında memnun değiller. Halk dilencilerin kontrol altına alınması ve ihtiyaçlarının giderilmesini istiyor. Adıyaman’daki çadır Kenti bu sorunları giderecek merkezdir. Adıyaman Çadır Kentte Suriye’li mültecilerin her türlü ihtiyacı karşılanıyor. 

KUTLU HABER   

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi