enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C

Trafik cezaları artık cep telefonunda olacak

Trafik cezaları artık cep telefonunda olacak
REKLAM ALANI
15.08.2015
0
A+
A-

Trafik cezaları artık cep telefonunda olacak

CezaCepte isimli yeni bir uygulama trafik cezalarını cep telefonundan gösterebiliyor. Uygulama HGS ve OGS geçişlerindeki cezaları da bildiriyor.

Cep telefonlarına yüklenen uygulamalar kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Otomobil sahibi olanların zaman zaman karşılaştığı sorunların başında gelen bilinmeyen cezalar araç satışında ortaya çıkabiliyor. 

Bu sorunun önüne geçmeyi amaçlayan CezaCepte isimli bir uygulama kesilen tüm trafik cezalarını, Motorlu Taşıtlar Vergi Ödemelerini, HGS ya da OGS bakiyesiz geçişlerinde uygulanan cezaları cep telefonunda gösterebiliyor. 

iOS ve Android işletim sistemleri için ücretsiz uygulaması bulunan CezaCepte ilk kez yüklendiğinde kullanıcının TC kimlik numarası ve aracın tescil bilgilerini girmesi gerekiyor. Bu bilgiler girildikten sonra trafik ve diğer cezalar telefon üzerinden görüntülenebiliyor.  Gelen cezaların gecikmeye düşmemesi için hatırlatma da yapabilen uygulama, bu sayede kullanıcısının faiz ödemesinin önüne geçiyor. 

Cezaların bilinmesi önemli

Trafik cezaları zaman zaman plakaya yazıldığı için otomobil sahiplerine ulaşmayabiliyor. Adres değişikliği, evde bulunmama, cezanın gönderilmemesi gibi sebeplerden dolayı ulaşmayan cezalar aracı satarken sorun olabiliyor. Ayrıca trafik cezaları 15 gün içinde ödendiğinde yüzde 25 indirim sağlanıyor. Geciken cezalar ise faiziyle birlikte tahsil ediliyor. 

Kaynak: Al Jazeera

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi