enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4976
EURO
34,7684
ALTIN
2.488,91
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C

Topluma ve insanlığa karşı sorumluluk

Topluma ve insanlığa karşı sorumluluk
REKLAM ALANI
11.05.2021
0
A+
A-

 

Bu zor korona günlerinde şirketlerin ve mahalli yönetimlerin (muhtarların, encümenlerin, belediye reislerinin, STK’nın ) hangi eksenlerde yürüdüklerini düşündüğümde 4 eksen ufukta gözükmekte. İnsan severlik, Ahlaki sorumluluk, Kanuni sorumluluk, İşlevsel sorumluluk.

Kendimce bunların tanımını yaparsam: İnsan severlik: toplumsal olarak zayıf olanların toplumla güçlendirilmesi. Ahlaki sorumluluk: toplumsal ahlaki değerlere saygı duymak. Kanuni sorumluluk: kanunlara bağlı kalmak. İşlevsel sorumluluk: kaliteli hizmetlerin ve ürünlerin sunulması.

Bu çerçevede Dürüst olmayı dile getirmek isterim. Son günlerde fazlaca ihtiyaç duyduğumuz bir durum.

Dürüst olmak, özü sözü bir olup hile ve iki yüzlülükten uzak olmak daha doğrusu erdemli davranmaktır….

Kibir ve kibirli biri olmak eline güç ve makam geçirenlerin patolojik ruh halidir. Güç insanın gözlerini kamaştırır, kendinden başkasını önemsemezsin , kimseyi fark etmezsin. Sadece kendine istersin daha çok istersin. Bu fani dünyada kibirlilere ancak toplum doğru cevabı verebilir…

İçinde yaşadığımız şu dönemde bazı şahıslar öyle bir hal almışlardır ki; maalesef menfaatleri uğruna yapamayacakları, kendi kazanımları uğruna yok saymayacakları bir değer kalmamıştır. Vefa, söz vb. değerlerden uzak şahsi menfaatlerine ulaşmak için her yolu mubah sayıyorlar. Tabii ki halk ve Hak bunu görecek ve bu şahıslar müstahakkını bulacaklardır.

Toplum ve birey olarak birbirimizi yukarıdaki dört eksene göre aydınlatmaya devam edersek belki bir gün bu halk ve toplum huzura kavuşur; dürüst olmayanlardan, şahıs olsun, şirket olsun, makam ve mevki sahipleri olsun kurtulacaktır.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi