enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
16°C
Adıyaman
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C

TKKB Başkanı Köse: Temel amacımız konseylerin yaygınlaşmasıdır

TKKB Başkanı Köse: Temel amacımız konseylerin yaygınlaşmasıdır
REKLAM ALANI
02.04.2024
0
A+
A-

TKKB Başkanı Köse: Temel amacımız konseylerin yaygınlaşmasıdır

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı (TKKBa) ve Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse, yerel seçim sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu. Köse, seçilen belediye başkanları başta olmak üzere yerel meclis üyelerini ve muhtarları tebrik ederek ” tarihinde gerçekleşen yerel seçim sonuçlarının ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.

Sedat Köse, kent konseylerinin önemine değinerek ” Kalkınma Planında da yer verilen kent konseylerinin olmadığı belediyelerde teşekkül etmesi, var olan yerlerde ise seçim sonrası yeniden kurulması başta olmak üzere gelişmeler, iyi örnekler üzerinden etkileşim sağlamaları ve nihayet şehirlere katkılar sunması içi çaba göstereceğimizi belirtmek isteriz. Birlik olarak temel amacımız konseylerin yaygınlaşmasıdır. Ancak bununla beraber yerel yöneticilerin ve başta belediye başkanlarının “şehrin ortak aklına dayanarak yönetmesi” ve “istişare ve katılımı kültürünün tesisini sağlaması” adına konseylerin yolculuklarına refakat etme gayemizin olduğunun da bilinmesini isteriz” açıklamasında bulundu.

“Türkiye için, hep birlikte, hep beraberiz”

Köse; seçimlerin geride kaldığına, bundan sonraki süreçte ülkenin güçlendirilmesi adına çalışılması gerektiğini belirterek “Biz de Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak katılım, yerel demokrasi ve yönetişim ilkelerinin yerleşmesi ve gelişmesi için atılan her olumlu adımın yanında olacağız, destek vereceğiz. Daha güçlü konseyler, daha güçlü yerel yönetimler ve daha güçlü bir Türkiye için, hep birlikte, hep beraberiz” dedi.

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi