enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

‘TİMBİR’in projesi medyanın yenilikçi alanlarını aktarmayı hedefliyor’

‘TİMBİR’in projesi medyanın yenilikçi alanlarını aktarmayı hedefliyor’
REKLAM ALANI
17.12.2023
0
A+
A-

Dönüşüm her yerde!

İçinde yaşadığımız dijital dönüşümle birlikte internet penatrasyonu da hızlı bir şekilde arttı. Hâl böyle olunca küresel düzeyde değişiklikler olurken medya araçlarının dönüşümü kaçınılmaz oldu. Sosyal medya platformlarının hayatımızı kuşattığı bu süre aynı zamanda geleneksel medya araçlarının da dijitale entegre olma çabalarını gerektirdi. Aslında bu entegrasyon sadece medya araçlarında değil, eğitim ve öğretimde, bürokraside, yüksek öğretimde de gerçekleşmeye çoktan başladı. Sizlere bizzat kendi içinde bulunduğum kurumsal dönüşümden bahsetmek istiyorum.

7 Mart 2023’te Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle (6909 sayılı kararname) Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) kuruldu. Benim de yüksek istişare kurulu üyelerinden biri olduğum bu birlikte 2 aydır bölge bölge geziyoruz. İçinde yaşadığımız dijital dönüşümü, afet iletişimini, dezenformasyonla mücadeleyi, dijital okur-yazarlığı anlatmaya çalıştığımız bu projenin destekçisi ise İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü. Hatırlatmam gerekir ki; İçişleri Bakanlığı; Dernekler Dairesi’ni Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü yaparak, sivil topluma yeni yüz kazandırmış, hibe fonları ile STK’ların kurumsal gelişimlerine katkı sunmaya başlamıştı. Bu açıdan yürüttüğümüz proje medyanın yenilikçi alanlarını aktarmayı hedeflemişti.

Toplumsal katkı için; toplumla ve dış paydaşlarla iletişime geçilmesi, ortak proje ve hizmetlerin yürütülmesi, böylece üniversitelerin ve biz bilim insanlarının da topluma yönelik yaygın etkiyi öncelememiz oldukça önemli. Tam da böyle bir zamanda mensubu olduğum İstanbul Üniversitesi’nin atanan yeni yönetimi akademisyenlerle buluşma serisi başlattı. Yeni atanan rektörümüz Prof. Dr. Sayın Osman Bülent Zülfikar ile hafta sonu kahvaltısında buluşup, esasında akademik kurumların da dönüşümünün gerekliliğini konuştuk. İtiraf etmeliyim ki devlet üniversitelerinde dönem boyu rektör hocalarla yüz yüze dahi gelemezken, böyle bir buluşmaya davet kuşkusuz hepimizi umutlandırdı; hem akademinin geleceği, hem de biz genç akademisyenlerin bilimsel katkıların teşviki anlamında. Çünkü yeni yönetimimizin özellikli üzerinde durduğu konu; toplumdaki dezenavantajlı gruplar öncelikli olmak üzere toplumu oluşturan farklı özellikteki gruplara yönelik de projelerin geliştirilmesiydi. Bu noktada akademisyenler olarak görevimizin sadece ders vermek olmadığı, itibarlı indekslerde yayınlar yapmak, alınan atıflar, bilimsel çıktıları olan projelerin yürütülmesi gibi nitelikli birçok konuyu bizlere yeniden hatırlattığı için sizler huzurunda TEŞEKKÜR EDERİM.

Doç. Dr. Burcu Zeybek

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi