enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

TİMBİR Başkanı Dr. Süleyman Basa ‘ Herkes İnternet Medya Gazeteciliği Yapamayacak ‘

TİMBİR Başkanı Dr. Süleyman Basa ‘ Herkes İnternet Medya Gazeteciliği Yapamayacak ‘
REKLAM ALANI
10.05.2022
0
A+
A-

Gaziantep’i ziyaret ederek internet siteleri konusunda yasal düzenlemeler hakkında bilgi veren Dr. Süleyman Basa, açıklamalarda bulundu.

 

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Genel Başkanı ve Türk İnternet Medya Birliği Kurucular Kurulu Başkanı Dr. Süleyman Basa, internet gazetecilerinin beklediği yasal düzenlemenin TBMM’ye gönderildiğini söyledi.

 

YASAL DÜZENLEME HAZIR

 

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Genel Başkanı ve İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Genel Başkanı ve Türk İnternet Medya Birliği Kurucular Kurulu Başkanı Dr. Süleyman Basa, TİMBİR’in Gaziantep kurucuları GAİGAD Başkanı Levent Özkurt ve GİMDER Başkanı Aydın Akyürek’i ziyaret etti. Ziyarette internet gazeteciliği konusunda görüş alışverişi yapıldı. Basa, yasal düzenleme sürecini anlatırken, Özkurt ise Gaziantep’teki çalışmalara değindi.

 

HERKES İNTERNET GAZETECİLİĞİ YAPAMAYACAK

 

Gaziantep’te yaptığı açıklamada internet gazeteciliği yasasına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Genel Başkanı ve TİMBİR Başkanı Dr. Süleyman Basa, “İnternet medyası güçlenmeye devam ediyor ve güçlenmesi de lazım. Liyakatlı internet medyası vasatın altında ezilmek istemiyor. Siz yatırım yapmışsınız, şirket kurmuşsunuz, adam çalıştırıyorsunuz ama beş yüz TL’ye Bin TL’ye internet sitesi kuranda çıkıyor haberciyim diyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile de görüşüyoruz. Yakın zamanda yasa çıkacak. Çoğu kişiyi de üzecek. Çoğu internet sitesi basın kartı ve ilan payı alamayacak. Belli bir kriter olacak. Herkes kendini bu kritere yükseltmeye çalışacak Her önüne gelen internet haberciliği yapamayacak” diye konuştu

 

GAZİANTEP MEDYA ALANINDA HER ZAMAN GÜÇLÜ OLDU

 

Gaziantep’in basın alanında her zaman güçlü bir medyaya sahip olduğunu ve bu nedenle yeni kurulan TİMBİR’e Gaziantep’ten iki kurucu isim aldıklarına dikkat çeken Başkan Basa, “Gaziantep başta sanayisi, tarihi ve kültürü ile gelişen bir şehir. Buradaki temsilcilerimiz ile iş birliği yaparak internet gazeteciliğine yönelik bazı projeler hayata geçireceğiz. Gaziantep kurucularımızdan Levent Özkurt’un kurduğu Baba Medya Grubu tesislerini inceleme fırsatım oldu. Hem internet gazeteciliği hem de dijital TV yayıncılığı adına önemli yatırım yapılmış. İnşallah açılışına da katılacağız. Yayın hayatlarında başarılar diliyorum’’ dedi.

 

ÖZKURT ÇALIŞMALARI ANLATTI

 

Ziyarette Başkan Süleyman Basa’ya Gaziantep’teki internet gazeteciliğinin sürecine ilişkin bilgiler veren GAİGAD Başkanı Levent Özkurt, “Öncelikle Türk İnternet Medya Birliği Kurucular Kurulu Başkanı Dr. Süleyman Basa’ya ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Gaziantep’i yeni dünya medyası olarak tabir edilen internet gazeteciliği alanında da söz sahibi yapabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kendi işletmemiz de alt yapıya ciddi yatırımlar yaptık. Ancak yasal düzenleme henüz çıkmadığı için bekliyoruz. Önümüzdeki süreçte hem internet gazeteciliği hem de dijital TV alanında bilgilendirici seminerler düzenleyeceğiz” dedi.

 

AKYÜREK EĞİTİME DİKKAT ÇEKTİ

 

TİMBİR Kurucusu Aydın Akyürek ise, internet gazeteciliği alanında bazı eğitim çalışmaları hazırladıklarına dikkat çekerek, “Özellikle üniversitelerden mezun olan öğrencilerin internet gazeteciliğine adapte olma süreçlerinin hızlandırılması için eğitim çalışmaları yapacağız. Telif hakları başta olmak üzere internet haberciliği alanında panel ve seminerler düzenlemeyi planlıyoruz. Çalışmalara start vermek için yasal düzenlemenin çıkmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (AYDIN AKYÜREK)

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi