enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C

TİMBİR’den Basın Açıklaması

TİMBİR’den  Basın Açıklaması
REKLAM ALANI
11.11.2022
0
A+
A-

 

Yerel basınımıza zarar verecek düzenlemenin TBMM’de geri çekilmesinden Türk Yerel Basını adına mutluyuz.

Türk İnternet Medya Birliğinden emeği geçen herkese teşekkür:

Türk İnternet Medya Birliğinin gündeme taşıdığı ve Torba Yasa olarak adlandırılan Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 12. maddesinde 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun Ek 1. Maddesiyle istisai bir durum olarak korunan “13. Madde Rejmi” dahil edilerek kamu ihale ilanlarının süreli yayınlarda, internet sitelerinde yayınlatılması uygulamasının kaldırılacağı hükmü yer almakta idi. Bu şekilde yasalasşa idi yerel medya önemli bir gelir kaleminden yoksun bırakabilecek ve yerel basını zora sokacak bir madde yer almakta idi..

İhale ilanlarına engel olabilecek düzenleme geri çekildi.
Bu süreçte TİMBİR üyelerinin Kamu ihale kurumu, Basın İlan kurumu ile irtibata geçmesi ardından, TBMM’de yaptığı görüşmeler neticesinde partilerin ortak uzlaşısı neticesinde Akparti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve 10 Milletvekilinin vermiş olduğu önerge TBMM Genel Kurulunda kanun metninden çıkarıldı. Önerge “Görüşülmekte olan 364 sıra sayılı Kanun Teklifi’nin 12’nci maddesiyle değiştirilen 4734 sayılı Kanun’un ek 1’inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Bu Kanunda” ibaresinin “Bu Kanunun 13 üncü maddesi saklı kalmak üzere bu Kanunda” şeklinde değiştirilmesini arz ve teklif ederiz.”

Yerel medyanın mağdur olmasının önüne geçen bu değişiklik önergeye imzaları ile destek olan başta Akparti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Ramazan Can, Ahmet Özdemir, Metin Gündoğdu, Bahar Ayvazoğlu, Semiha Ekinci, Ahmet Kaya, Abdullah Güler,Bayram Özçelik’e, Plan Bütçe Komisyonu üyelerine, önergenin hazırlanmasında önemli katkıları olan Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Hüseyin Örs ile ve teklife oyları ile destek veren tüm milletvekillerine, bu süreçte yanımızda olan Basın İlan Kurumuna, konunun açıklanması sonrası kararı tekrar gözden geçirerek ısrarcı olmayan Kamu İhale Kurumuna, Anadolu’nun her köşesinden 1000’in üzerinde yerel medya kuruluşunun yer aldığı Türk İnternet Medya Birliği adına teşekkür ederiz.

Türk Yerel Basını adına mutluyuz.
Yine bu sürece konunun hassasiyetini görerek yapmış olduğumuz basın açıklamasını gündeme taşıyan TİMBİR üyelerine, Hukuk Danışmanımız Av. Cüneyt Altıparmak’a ve konuya müdahil olmamıza vesile olan TİMBİR Trabzon Temsilcisi Tanju Akıncıoğlu nezdinde köklü Trabzon basın kuruluşlarına teşekkür ederiz.

Dr.Süleyman BASA
Türk İnternet Medya Birliği Başkanı

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi