enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

TBMM BAŞKANVEKİLİ AHMET AYDIN, ” TÜTÜN, ADIYAMAN’IN GÖZ NURU, ALIN TERİ, EKMEK TEKNESİDİR ”

TBMM BAŞKANVEKİLİ AHMET AYDIN, ” TÜTÜN, ADIYAMAN’IN GÖZ NURU, ALIN TERİ, EKMEK TEKNESİDİR ”
REKLAM ALANI

 

TBMM BAŞKANVEKİLİ ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ AHMET AYDIN, ” TÜTÜN, ADIYAMAN’IN GÖZ NURU, ALIN TERİ, EKMEK TEKNESİDİR ”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ahmet AYDIN, Star Gazetesi’nin bugün manşetinde yer alan ‘’Terörün yeni finans kaynağı’’ başlıklı haber hakkında açıklamalarda bulundu.
‘’Tütün, Adıyaman’ın göz nuru, alın teri, ekmek teknesidir. Bu toprakların gözbebeğidir. Bunu terörle bağdaştırmak, yan yana getirmek hiç yakışan bir durum olmamıştır’’ diyerek Star Gazetesi’nin yaptığı habere tepki gösterdi.
Sözlerine devam eden AYDIN; ‘’ İl ekonomisinin en önemli gelir kaynaklarından biri ve Türkiye genelinde pazarın büyük oranına sahip olan Adıyaman kıyılmış tütünü ile evlerine ekmek götüren insanların rencide edilmesi hiç yakışık alan bir durum olmamıştır. Tütün ve terörü bir araya getirerek yapılan masabaşı, özensiz ve vatandaşları rencide eden bu haber en başta Adıyaman halkının emeğine saygısızlıktır. Mecliste en başından beri, titizlikle, halkımızın emeğinin yanında yer alarak tütün ile ilgili her türlü girişimi zamanında ve yerinde ele aldık. Her zaman gerçek üreticimizin yanında olduk. Buna rağmen, bir kaç kendini bilmez ve bu durumu istismar etmeye çalışan kötü niyetli kişileri ele alırken, tüm Adıyamanlı hemşerilerimizi ve bu işten evine ekmek götüren insanları hedef göstermek ciddi manada şehrimizi rencide etmiş ve hepimizi derinden yaralamıştır.’’
Ahmet AYDIN; ‘’Özellikle Çelikhan ilçemizde yaşayan hemşerilerimizin neredeyse %80’i gelirini kıyılmış tütünden sağlamaktadır. Her dönem devletinin ve milletinin yanında yer alan, terörün karşısında dimdik duran ve kendi emeği ile yaşamını idame ettiren üreticilerimizin, bir gazetecinin sorup soruşturmadan, araştırmadan oturduğu yerden ezbere yazdığı bir haberle adeta terörist gibi lanse edilmesi asla kabul edilemez’’ dedi.
TBMM Başkanvekili AYDIN; ‘’ Tütün üzerinden yanlış işler yapanları da en başta Adıyaman halkının sinesinde barındırmayacağını ve gerektiğinde onlara da en büyük tepkiyi bu güzel toprakların vatan ve millet sevdasıyla dopdolu olan insanlarının vereceğini’’ sözlerine ekledi. ‘’Star Gazetesinin yapmış olduğu bu mesnetsiz haber hakkında çok hızlı birşekilde Adıyaman halkından özür dilemeleri gerektiğini’’ belirten AYDIN, tepkisini bu sözlerle dile getirdi.
Ahmet AYDIN
Adıyaman Milletvekili
TBMM Başkanvekili
Türkiye Büyük Millet Meclisi Ana Bina 1. KAt
Tel: 312 420 61 32-33

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi