enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3441
EURO
34,8731
ALTIN
2.377,97
BIST
10.209,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
23°C
Adıyaman
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

TBMM Başkanından Gazetecilerin Yeşil Pasaport Almasına Tam Destek

TBMM Başkanından Gazetecilerin Yeşil Pasaport Almasına Tam Destek
REKLAM ALANI
07.01.2024
0
A+
A-

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ BİSİKLET ETKİNLİĞİ PROGRAMI’NDA KONUŞTU

TBMM-BHA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “En zor şartlarda, en kötü şartlarda özgür bir şekilde mesleklerinin gereğini yerine getirmek, olayların arkasındaki gerçekleri ön yüzüne çıkarabilmek ve milletimizin haber alma, bilgilenme hakkını fedakar bir şekilde yerine getirmek için gazeteci arkadaşlarımız hayatlarını yeri geldiğinde ortaya koyarak büyük bir hizmet görüyorlar.” dedi.

– “Ümit ederim ki en kısa zamanda gazeteci arkadaşlarımızın yeşil pasaport almaları mümkün olur”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yarışın ardından sorulan, gazetecilere yeşil pasaport verilmesine yönelik taleplere ilişkin ise şunları söyledi:

“Gazeteci arkadaşlar yeşil pasaport taleplerini aylar önce bana da arz etmişlerdi. Hatta biz konuştuktan sonra TBMM’deki gruplara da ziyarette bulundular. Benim bu konudaki kanaatim, o gün de çok açık bir şekilde söyledim. Belli bir süre bu mesleğe emek vermiş değerli basın mensubu arkadaşlarımıza yeşil pasaport verilmesi gayet şık, doğal bir davranış olur. Herhalde 15 sene ya da 10 sene gibi bir süre bu mesleğe emek vermiş arkadaşlarımızın yeşil pasaport almalarının önünü açmak lazım. Tabii burada karar verecek olan TBMM’dir. TBMM’de de bu konuda teklifler değerlendirilir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bu yaklaşımı bir kere daha buradan ifade etmiş olalım. Ümit ederim ki en kısa zamanda gazeteci arkadaşlarımızın yeşil pasaport almaları mümkün olur.”

Gazeteciler, TBMM Başkanı Kurtulmuş’un başlattığı yarışmada, TBMM yerleşkesindeki 2,2 kilometrelik parkurda pedal çevirdi.

Bitiş noktasında bekleyerek yarışı tamamlayan gazetecileri tebrik eden TBMM Başkanı Kurtulmuş, yarışmada ilk üçe girenlere ise bisiklet hediye etti, ödüllerini verdi.

Öte yandan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu tarafından TBMM Başkanı Kurtulmuş’a milli takım forması hediye edildi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Türkiye Bisiklet Federasyonu, Parlamento Muhabirleri Derneği ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından TBMM’nin ev sahipliğinde düzenlenen “bisiklet etkinliği”nde konuştu.

Milli iradenin merkezi TBMM’de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Meclis Başkanı Kurtulmuş, gazetecilerin gününü de tebrik etti.

Türkiye’de ve dünyada gazetecilerin büyük bir kamusal görev gördüğünü belirten Kurtulmuş, “En zor şartlarda, en kötü şartlarda özgür bir şekilde mesleklerinin gereğini yerine getirmek, olayların arkasındaki gerçekleri ön yüzüne çıkarabilmek ve milletimizin haber alma, bilgilenme hakkını fedakar bir şekilde yerine getirmek için gazeteci arkadaşlarımız hayatlarını yeri geldiğinde ortaya koyarak büyük bir hizmet görüyorlar.

Özellikle zor şartlar altında, savaş şartları da başta olmak üzere gerçekten gazetecilik mesleğini büyük bir onurla sürdüren insanların ve özellikle de Gazze’de bu büyük katliam, soykırım sırasında hayattan koparılan gazeteci kardeşlerimizin aziz hatıraları önünde de saygıyla eğildiğimizi ifade etmek istiyorum.” ifadesine yer verdi.

Bisikletle gazetecilik mesleği arasında da bir bağlantının kurulabileceğini söyleyen Kurtulmuş, şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilik mesleği, en zor şartlarda sürekli hareket etmeyi, sürekli peşinde koştuğunuz haberin ya da gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için durmaksızın bir mücadele ve gayret ifa etmeyi gerektiriyor. Aynen bir bisikletçinin düşmemek için sürekli bisikletin pedalını çevirmesi gibi… Aslında hem gazeteci hem de bisikleti kullanan, aslında pedalı çevirdiği andan itibaren de özgür bir şekilde, kendisini sadece olayın akışına bırakarak değil, disiplin, denge içerisinde ve özgür bir şekilde yaptığı işi yerine getirmeye gayret ediyor. Bu benzerliği de bir kere daha hatırlatmak isterim.”

Kurtulmuş, etkinlikte emeği geçen Türkiye Bisiklet Federasyonunun yöneticilerini de tebrik ederek, Meclis’teki bu bisiklet yarışmasının gelenekselleşerek devam ettirilmesi temennisinde bulundu.

Bisiklet yarışmasına katılan gazetecilere de başarılar dileyen Kurtulmuş, “Bütün gazeteci arkadaşlarımıza meslek hayatlarında da üstün başarılar diliyorum. Fedakarca, gayretli bir şekilde sürdürdükleri çalışmaları dolayısıyla her türlü zorluğu aşabilmelerini, her türlü kolaylıklar içerisinde mesleklerini icra edebilmelerini temenni ediyor, bu yarışın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi