enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5217
EURO
34,9164
ALTIN
2.435,93
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Sporcular Çıldır Gölüne hayran kaldı

Sporcular Çıldır Gölüne hayran kaldı
REKLAM ALANI
25.01.2024
0
A+
A-

Sporcular Çıldır Gölüne hayran kaldı

ARDAHAN – BHA

Ardahan’ın önemli turizm merkezlerinden biri olan Çıldır Gölü, her yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlamanın yanında bu kez artistik buz pateni sporcularına ev sahipliği yaptı.

Ardahan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Volkan Özkan’ın daveti üzerine “İstanbul Buz Pateni” grubundan 40 sporcunun katılımıyla düzenlenen etkinlikte, patenciler Türkiye’nin en büyük doğal buz pisti olan Çıldır Gölü’nde buz pateni yaptı.

Çıldır Gölü üzerinde antrenmanlara çıkan İstanbul Buz Pateni grubu lideri Burak Karakaş, Çıldır Gölü’nün ülke genelinde çok iyi tanınmadığını belirterek;“Çıldır Gölü’ne önceki yıl da gelmiştik. Sayımız on civarındaydı. Bu yıl daha kalabalık bir kitle ile gelerek Çıldır Gölü’nde paten kaymanın keyfini yaşadık.

Buz pateni sporcularının büyük bir bölümünün Türkiye’de böylesine doğal bir buz pistinden haberleri yok. Çoğunlukla kuzey ülkelerinde donan gölleri ve nehirleri izliyoruz. Ancak Türkiye’de de hemen yanı başımızda böylesine güzellikte bir göl var. İlgililerin Çıldır Gölü’nü görmelerini ve bu deneyimi yaşamalarını kesinlikle tavsiye ediyorum. Ayrıca bu spor bu bölgede de tanınmalı ve resmi kurumların destekleriyle yaygınlaşmalı” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi