enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5498
EURO
34,8775
ALTIN
2.431,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

Soylu: Yerkürenin en büyük depremlerinden birisi ile karşı karşıyayız

Soylu: Yerkürenin en büyük depremlerinden birisi ile karşı karşıyayız
REKLAM ALANI
08.03.2023
0
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının sarılması için çabaladıklarını söyledi. Vatandaşların yaşamlarının normale dönmesi için çabaladıklarını anlatan Bakan Soylu, “Buralardaki işimizi bitirmeden vatandaşımızı geçmiş hayatından daha iyi bir noktaya kavuşturmadan buralardan çıkmayacağız” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Adıyaman’da enkaz bölgelerinde inceleme yapıp, AFAD koordinasyon merkezinde STK temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Soylu, kentte devam eden enkaz kaldırma çalışmalarını takip ettiklerini ve Ramazan ayı öncesi yapılması gerekenleri konuştuklarını söyledi.
Depremzedelerin geçici barınma alanlarına ilişkin olarak görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Bakan Soylu, şöyle konuştu:
“Herkes elinden geleni bütün gayreti ortaya koyuyor. Bu gösterilen gayreti vatandaşımızın hem sabrıyla, hem tevekkülüyle hem karşı karşıya kaldığımız bu süreçte el birliğiyle çıkabilme inancıyla beraber adımlarımızı atmaya hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Özellikle şehirlerin yaşam alanlarının toparlanmasına  yönelik adımlar arıtıyoruz. Adıyamanlı hemşerilerimize şunu söylemek istiyorum; Sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde hepimiz tüm kurum ve kuruluşlarımızla, tüm yöneticilerimizle sivil toplum kuruluşlarımızla hepimiz her an elimizden gelenin en üstünü yapmak için gayret sarf ediyoruz. Dünyada hiçbir devlet, bir ay içerisinde bu karşı karşıya kaldığı durumu buraya getirme yeteneğine sahip değildir. Yer kürenin en büyük depremlerinden birisi ile karşı karşıyayız. El birliğiyle bu noktayı inşallah çok kısa zaman içerisinde Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımıza söylediği gibi bir yıl içerisinde el birliğiyle buradan hep birlikte çıkacağız. Buralardaki işimizi bitirmeden, vatandaşımızı geçmiş hayatını daha iyi bir noktaya kavuşturmadan çıkmayacağız. Kaybettiğimiz canlarımızı geri getirmek mümkün değil onun için diğer noktaların hem tamir etme hem telefi etmeye hem yenisini oluşturmaya bir imkanı var bu ülkenin de bu milletin de biz de bu imkanları zaman içerisinde vatandaşımıza ulaştırmaya devam edeceğiz.”
Bakan Soylu, daha sonra kentte enkaz kaldırma çalışmalarını yerinde inceleyerek kentten ayrıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi