enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3803
EURO
34,7859
ALTIN
2.396,81
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
20°C
Adıyaman
20°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
22°C

Son bir haftada 49 terörist etkisiz hale getirildi

Son bir haftada 49 terörist etkisiz hale getirildi
REKLAM ALANI
30.11.2023
0
A+
A-

Son bir haftada 49 terörist etkisiz hale getirildi

Millî Savunma Bakanlığı’nın faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin olarak haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda şu bilgiler paylaşıldı:

“SON 1 HAFTADA 49 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 26 Kasım’da bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda şehit olan 3 kahraman silah arkadaşımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; ailelerine sabır, Türk Silahlı Kuvvetleri ve asil milletimize başsağlığı diliyoruz. Millî Savunma Bakanlığımız; devletimizin bekası, ülkemizin savunma ve güvenliği için çalışmalarına azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve sınır ötesinde kesintisiz bir şekilde ve başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil;

Son bir haftada 49 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 1 Ocak’tan itibaren 1.976’ya, 24 Temmuz 2015’ten itibaren ise 39 bin 319’a ulaşmıştır. Ayrıca 24 Kasım’da Irak’ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil’de bulunan terör hedeflerine yönelik icra edilen hava harekâtları ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 17 hedef başarıyla imha edilmiş ve çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi devam etmektedir.

PENÇE-KİLİT’TE 647 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar 647 terörist etkisiz hâle getirilmiş, değişik çaplarda toplam 1.391 silah ve 780 bin 57 mühimmat ele geçirilmiş, 2.515 mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha edilmiş, 812 mağara/sığınak kullanılamaz hâle getirilmiştir. Terörle mücadelede elde edilen başarılarda en büyük paya sahip olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin vatan, bayrak ve millet uğrunda döktükleri kanın hesabı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sorulacaktır. Hâlihazırda üs bölgelerinde ve hudutlarımızda kahramanlık ve fedakârlıkla görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, asil milletimizden aldığı güçle terörle mücadelesine; Artan bir baskı ve yoğun bir tempoda, Tüm terör inleri yok edilip tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

SURİYE’DE 31 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

İstikrarın bir an önce tesis edilmesi, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşlerinin sağlanması için çalışmalarımızın devam ettiği Suriye’de, harekât alanlarımızda sağlanan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik teröristlerin taciz ve saldırı girişimleri devam etmektedir. 1 Ocak’tan itibaren birliklerimize 461 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiştir. Anında ve misliyle verilen karşılık ile 31’i son bir haftada olmak üzere 1.408 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.”

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi