enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2645
EURO
34,7245
ALTIN
2.395,46
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
16°C
Adıyaman
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
23°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C

Soğuk hava sokak hayvanlarına zor anlar yaşatıyor

Soğuk hava sokak hayvanlarına zor anlar yaşatıyor
REKLAM ALANI
28.12.2023
0
A+
A-

Soğuk hava sokak hayvanlarına zor anlar yaşatıyor

Özkan KARAKAYA/ ARDAHAN– BHA

Ardahan’da soğuk hava, insan yaşamını olduğu kadar doğal yaşamı da olumsuz etkiliyor. Toprağın karla örtünmesi ve aşırı soğuk havalardan dolayı sokakta yaşayan hayvanlar açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Ardahan’ın soğuk havasında özellikle yiyecek bulma sıkıntısı çeken kedi, köpek gibi sokak hayvanları ile kuşlar ve yaban hayvanlarının yaşam mücadelesi veriyor. Sokak hayvanları, soğuk kış günlerinde insanların yardımına ihtiyaç duyuyor.

Sokak hayvanlarına yardım etmenin bir görev olduğunu belirten vatandaşlar, şunları söyledi:

“Ardahan 6 ay kış geçiren bir şehir. Kış artı çok soğuk oluyor, bizler bile bu soğukla zor mücadele ederken sokak hayvanlarını hepimiz düşünmemiz lazım. Onlara bir kap yemek vermek hepimizin vicdani bir borcudur. Herkes sokak hayvanlarınıda düşünsün ve ona göre elinden geleni yapsın. Mama alamayacak olsalar bile o gün sofranızdan artan yemeklerinizi dışardaki canlar ile paylaşsınlar bu hepimiz için bir insanlık borcudur.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi