enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3537
EURO
34,7945
ALTIN
2.440,19
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Sivas’ta yüzde 100 dolulukla sezon açıldı

Sivas’ta yüzde 100 dolulukla sezon açıldı
REKLAM ALANI
03.02.2024
0
A+
A-

Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi, sezonu yüzde 100 dolulukla açtı. Vali Yılmaz Şimşek, “Tam kapasite ile sezonu açmış durumdayız. İnşallah kazasız, belasız verimli bir sezon geçiririz” dedi….

featured

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kayak sezonunu açan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya geldi.

Vali Şimşek, kayak merkezinin son durumu hakkında Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun’dan brifing aldı. Yıldız Dağı’nın Sivas’ın yükselen değeri olduğunu belirten Şimşek, “Kayak sezonumuzu başlatmış bulunuyoruz. Şu anda tesisimiz yüzde 100 doluluğa ulaştı. Tam kapasite ile sezonu açmış durumdayız. İnşallah kazasız, belasız verimli bir sezon geçiririz.” dedi.

Vali Şimşek, kayak sezonunun son yılarda geç başladığını anlatarak, “Kayak merkezimiz şehir merkezine 58 kilometre uzaklıkta, 2016’dan bu yana vatandaşımıza hizmet veriyor. Merkezimiz her geçen gün yerini güçlendirmekte. Bugüne kadar 10 ülkeden, 45 ilimizden ziyaretçi ağırladık.” ifadelerini kullandı.

Resim

TESİSTEN DAHA FAZLA SİVASLININ FAYDALANMASINI İSTİYORUZ

Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nin Sivas’ın marka değerini yükselttiğini aktaran Vali Şimşek, “Bu tesisten mümkün olduğu kadar Sivaslıların faydalanması gerekiyor. Bizim de burada hayata geçireceğimiz projelerimiz var. Biz arzu ediyoruz ki daha çok gencimiz, sporcumuz kayak sporuyla tanışsın. Öncelikle Yıldız Dağı’na gelen turistler, Selçuklu’ya başkentlik yapmış kentin kültürel zenginliklerini de gezme imkanı bulsun. En önemli avantajımız geçen yıl hizmete sunulan Yüksek Hızlı Tren, bunun sayesinde artık Ankara’dan ve o güzergahtaki illerden daha hızlı bir şekilde ilimize ulaşım imkanı sağlanmış durumda.” diye konuştu.

Resim

SİVAS’IN ÖNEMLİ YATIRIMLARINDAN

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk de Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin, Sivas’ın en önemli yatırımlarından olduğunu belirterek, “Sivas, doğa ve kültür turizminin başkenti sayılabilecek illerimizden bir tanesi, kayak tesisleri ile de kış
turizmine önemli katkı sağlıyor.” diye konuştu.

Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş da, Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nin sadece Sivas’a değil çevre illere hizmet eden önemli bir tesis olduğunu belirterek, merkezimizin önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Resim

Sivas’ta yüzde 100 dolulukla sezon açıldı

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi