enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5176
EURO
34,7610
ALTIN
2.403,60
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Şifa Hastanesi saldırısı ‘insanlığa karşı suç’

Şifa Hastanesi saldırısı ‘insanlığa karşı suç’
REKLAM ALANI
15.11.2023
0
A+
A-

Hamas’ın medya ofisi, İsrail’in Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne düzenlediği baskını, “savaş suçu”, “ahlaki suç” ve “insanlığa karşı suç” olarak nitelendiren bir bildiri yayınladı.

featured

Hamas: Şifa Hastanesi saldırısı ‘insanlığa karşı suç’

Dün gece saatlerinde gerçekleşen, İsrail’in Gazze’de bulunan Şifa Hastanesi’ne yönelik saldırısında 9 bine yakın hasta ve sağlık personeli etkilendi.

Saldırı ardından Hamas medya ofisi, baskını, “savaş suçu”, “ahlaki suç” ve “insanlığa karşı suç” olarak nitelendiren bir bildiri yayınladı.

Filistin Bilgi Merkezi tarafından yayınlanan bir videoda Hamas lideri İzzet el-Rişk, İsrail’in sivil bir tesise saldırdığını söyleyerek, eylemi kınadı. Hamas daha önceki açıklamasında, Washington ve ABD Başkanı Joe Biden’ı baskından sorumlu tuttuğunu belirtmişti.

İsrail ve ABD, Hamas’ın Şifa Hastanesi’ne bağlı bir komuta üssüne sahip olduğunu iddia ederken, Hamas ise bu iddiayı reddediyor ve Şifa Hastanesi’nin sivil bir sağlık kuruluşu olduğunu ifade etti.

Hamas: Şifa Hastanesi saldırısı ‘insanlığa karşı suç’

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi