enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

ŞİFA DAĞITAN SÜLÜKLÜ GÖL ..

ŞİFA DAĞITAN SÜLÜKLÜ GÖL ..
REKLAM ALANI
28.07.2017
0
A+
A-

 

Bu hafta sonu gittiğimiz piknik yerinde edindiğim izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum…

Adıyaman’ın Gerger ilçesine bağlı Gürgenli Köyü ile Güngörmüş Köyü yakınlarında bulunan Kırkgöz ve Sülüklü Göl ‘ün neden ziyaret edildiğinden bahsedeceğim. Kırkgöz Mesire alanı olarakta bilinen Sülüklü Göl ve çevresi doğanın bağrından kopmuş, Kırkgöz su kaynağının süslediği harika bir piknik yeri.

Orada bulunan bölge insanından ve pikniğe gelenlerden edindiğim bilgiler şu şekilde idi. Sabahın erken saatlerinde mesire alanına giden vatandaşlar Kırkgöz mesire alanında doğal şartlarla ve kısıtlı imkanlarla düzenlenmiş loca benzeri yerlerde dinleniyorlar. Burada şelale şeklinde akan adeta buz gibi suyla meydana gelmiş havuzcuklarda çocukların keyfine diyecek yok.

Şifa almak için gelen vatandaşlar günün en sıcak saatlerinde yaklaşık 500 metre mesafede bulunan Sülüklü Göl’e arabayla veya yürüyerek gidiyorlar. Burada dikkatimi celbeden çevrenin temizliğinin olmaması, insanların sağlıksız bir şekilde hijyen olmayan şartlarda Sülüklü Gölde ziyaretliler suya girerek şifa almaya çalışıyorlar. Sadece yağmur suyuyla beslenen göl gün geçtikçe kuruyor. Halbuki az ötede bulunan su, cazibeli bir şekilde göle getirilip, bir temizlik sistemi kurulursa çok daha fazla ziyaretçisi olacaktır.

Sülüklü Göl’de aldıkları yosunda, parmak arası mantar, sedef hastalığı, cilt kanseri, kanda iltihap, romatizma ve vücudun herhangi bir yerindeki ödeme şifalı olduğuna inanılıyor. Aldıkları yosunda cilt bozukluğu, aldıkları kil toprak ise yüz maskesi, sivilce, cilt yağlılığı, yüz cilti gençleştirme, bayanlarda saç yıkamayla saç dökülmesine ve kepeğe şifalı olduğuna inanılıyor…

Kemal KUTLU

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi