enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
29°C
Adıyaman
29°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

Sibirya soğukları su tesisatlarını dondurdu

Sibirya soğukları su tesisatlarını dondurdu
REKLAM ALANI
03.02.2024
0
A+
A-

Son günlerde yaşanan dondurucu soğuklar Ardahan’da ev ve işyerlerinin su tesisatlarını dondurmaya başladı. Soğuk hava, çok sayıda evin içme suyu tesisatının donmasına neden olurken, vatandaşlar soluğu su tesisatçılarında aldı. 

featured

Sibirya soğukları su tesisatlarını dondurdu

ARDAHAN–BHA

Kent merkezinde 10 gündür etkili olan soğuk hava nedeniyle birçok kişinin evlerindeki içme suyu tesisatları donmaya başladı. Tesisatların donması doğalgazlı evlerde kombileri de devre dışı bıraktı. Evlerde ısınma sorunları yaşanmaya başlandı. Ardahan Belediyesine yardım talebinde bulunan vatandaşlar için ise ekipler çalışmalara başladı.

Suların donmaması için muslukların açık bırakılmasını öneren tesisatçılar, özellikle sobalı evlerde ve tesisatı dışarıda olan binalarda donma olaylarının çok yaşandığı ifade edildi.

Sibirya soğuklarının su sayaçlarına da zarar verdiğini açıklayan Su Tesisaçısı Yusuf İvgin, bu durumda soğuğa karşı herhangi bir yalıtımı olmayan su sayaçlarının belirli bir süre kullanılmadığında donduğuna dikkat çekti. Tesisatçı İvgin, “Sayaç ve su tesisatlarını donmaya karşı korunmaya alınmalıdır. Olası don ve arıza durumunda 0 536 989 50 05 numaradan bize ulaşabilirler” dedi.

Sibirya soğukları su tesisatlarını dondurdu

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi