enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Seyit Onbaşı’nın hayat hikayesini torunu tarafından anlatıldı

Seyit Onbaşı’nın hayat hikayesini torunu tarafından anlatıldı
REKLAM ALANI
22.12.2023
0
A+
A-

Seyit Onbaşı’nın hayat hikayesini torunu tarafından anlatıldı

Hüseyin kömür/ TOKAT- BHA

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonunda düzenlenen panele TOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Eğri, dekanlar, akademik ve idari personel ile Tokat Kültür Sanat Grubu Başkanı Hacer Doğan, Yöneticiler, öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Alpaslan Demir’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Doç. Dr. Samettin Başol ve Ezgi Yıkar konuşmacı olarak yer aldı. Programa Oğuz Kağan Karahan da müziğiyle katkı sağladı.

 

Prof. Dr. Alpaslan Demir, tarihi şahsiyetlerin gelecek nesiller için motivasyon kaynağı olduğunu ifade ederek tarihi şahsiyetlerin sürekli hatırlatılması gerektiğini belirtti. Seyit Onbaşı’nın da tarihte önemi büyük olan bir kahraman olduğunu söyledi.

 

Doç. Dr. Samettin Başol, Çanakkale Deniz Savaşları ve dönemin koşullarının değerlendirmesini yaparak Çanakkale savaşının önemini vurguladı.

Seyit Onbaşının dördüncü kuşak torunu olan Ezgi Yıkar ise Seyit Onbaşı hakkında büyüklerinden duyduğu hayat hikâyesini anlattı. Savaştan döndükten sonra köyde geçen yaşam öyküsünü dinleyicilerle paylaşan Yıkar, Seyit Onbaşının Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile olan bir görüşmesini de aktardı.

 

Program sonrasında Prof. Dr. Alpaslan Demir, Doç. Dr. Samettin Başol, Ezgi Yıkar ve Oğuz Kağan Karahan’a teşekkür belgesi takdim edildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi