enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4172
EURO
34,8285
ALTIN
2.436,56
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Sevgi Yolu’nun ‘Ama Ozanı’

Sevgi Yolu’nun ‘Ama Ozanı’
REKLAM ALANI
05.12.2023
0
A+
A-

Kırıkkale’de Memiş Erdem, Sevgi Yolu’nda yanındaki eşiyle beraber yıllardır türkü söyleyerek hayatını kazanıyor.

featured

Sevgi Yolu’nun ‘Ama Ozanı’

1,5 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı sonrası tamamen gözlerini kaybeden Memiş Erdem 16 yaşında Ali Ercan Usta’dan bağlama çalmayı öğrendi.

6 çocuğu olan ve ilk eşini kaybeden Erdem, eşi Selvin Erdem’le beraber 5 yıldır geçimini Sevgi Yolu’nda bağlama çalıp türkü söyleyerek vatandaşların vermiş olduğu bağışlarla devam ettiriyor.

Binlerce türküyü ezbere biliyor.

Erdem yeni çıkan bir türküyü kasetten dinliyor, sözlerini ezberliyor .Daha sonra bağlamasına aktarıyor. Aslen Kayserili olan Memiş Erdem Kırıkkale’de Sevgi yoluna sesi ile bağlamasının ezgisiyle ayrı bir renk katıyor .

Kırıkkale halkı ona öylesine alıştı ki yoldan  geçerken bağış yapmaya ve bu aileyi bu şekilde geçilmesine yardımcı olmaya çalışıyor. Sevgi Yolunun ama ozanı babadan kalan küçük bir yetim maaşı ile Gürler Mahallesin’de kiralık evinde hayata tutunuyor.

Sevgi Yolu’nun ‘Ama Ozanı’

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi