enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Seçimlere 15 gün kala Ahmed Arif Parkı’nda coşkulu buluşma

Seçimlere 15 gün kala Ahmed Arif Parkı’nda coşkulu buluşma
REKLAM ALANI
17.03.2024
0
A+
A-

Seçimlere 15 gün kala Ahmed Arif Parkı’nda coşkulu buluşma

Mitingin yapıldığı parka da adını veren Ahmed Arif’den dizelerle kalabalığı selamlayan Hüseyin Can Güner, beş yıl önce Ankara’nın tercihini Mansur Yavaş’tan yana kullanarak rantçı belediyeciliğe son verip, halkçı belediyeciliğe geçtiğinin altını çizdi.

Güner konuşmasına “Çankayalılar tüm baskılara ve tehditlere rağmen, ‘Oy vermezseniz hizmet yok’ diyen anlayışa rağmen Atatürk ve Cumhuriyet meşalesini elinden bırakmayan yiğit insanlar. Beş yıl önce sandığa gittik, bir tercihte bulunduk. Ankara’da vatandaşı tehdit eden, mahallesine göre ayıran, oy verip vermemesine göre hizmet götüren anlayışı tarihe gömdük.” diyerek başladı.

“Beş yıldır Ankara’da rantçı değil halkçı belediyecilik var”

Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya Belediye Başkan adayı Hüseyin Can Güner, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın şeffaf, katılımcı ve yurttaşa el uzatan sosyal belediyecilik anlayışı sayesinde Türkiye’ye örnek olacak şekilde dayanışmayı örgütlediğinin altını çizdi. Ankara’da Mansur Yavaş’ın, tüm Türkiye’de de CHP’li belediye başkanlarının iktidar tarafından tahrip edilen yaşamı onardığını belirten Güner, bu belediyelerin tüm baskılara ve engellemelere rağmen gencine, yaşlısına, emeklisine ve işçisine sahip çıktığını vurguladı.

“Belediye meclisinde Cumhuriyet Halk Partisi’ni birinci parti yapmak zorundayız”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ankara’nın dört bir yanında, değerli kadrolarla yeni bir dönem hazırlığında olduğunun altını çizen Güner hedefin yeni ilçelerin kazanılması olduğunu belirtti. Yeni dönemdeki projelerinden bahseden Güner, yeni kreşler, gençlik merkezi, spor kompleksi, emekli kampüsü, öğrenci yurtları ve halk lokantaları gibi birçok yeniliği Çankaya’ya kazandıracaklarının altını çizdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çankaya Belediye Başkan adayı Hüseyin Can Güner, Çankaya’da gerçekleştireceği projeleri, yapacağı hizmetleri konuşan tek belediye başkanı adayı olduğunu vurguladı. Çankaya halkından da kararsız seçmeni ikna etmeleri konusunda destek olmalarını istedi. Güner çıktıkları yolda umutsuzluğa, yılgınlığa ve çaresizliğe yer olmadığını, bu yolun cumhuriyetin, demokrasinin ve Atatürk’ün yolu olduğunu söyledi.

“El ele verip Çankaya’ya çok güzel hizmetler yapacağız”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2019 yılındaki seçimlerde kendisine oy vermeyenlerin keşke diyeceği bir çalışma gücüyle işe başladığını söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin beş yıldır ortaya koyduğu projelerle ve çalışmalarıyla geçtiğimiz seçimde oy vermeyenlere ‘Keşke oy verseydik’ dedirttiğini vurguladı. İnsan odaklı bir belediyecilik anlayışını ortaya koyduklarının altını çizen Yavaş, kaldırım belediyeciliğini değil özellikle pandemi dönemindeki dayanışma ile muhtaç olanın yanında olan belediyeciliğin esas olduğunu söyledi.

Hükümet destekli belediyelerin daha iyi çalıştığını iddia edenlere cevap veren Yavaş, işçilerinin parasını ödemeyen belediyelerin de aynı belediyeler olduğuna vurgu yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin beş yıllık hizmetlerini örnek veren Yavaş, bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Geçen beş yılda Çankaya’nın Büyükşehir Belediyesi’nden 25 yıllık alacağını ödemeye çalıştıklarını söyleyen Yavaş, “Hüseyin Başkanımla el ele vererek Çankaya çok güzel hizmetler yapacağız” dedi.

“İktidar aç bıraksa da biz kimsenin aç kalmasına izin vermeyiz”

Hükümetin yapmış olduğu emekli maaşı zammına dikkat çeken Yavaş, açlık sınırının 16 binden daha yüksek olduğunu ve 10 bin lira maaş alan emeklilere destek verdiklerini açıkladı. Emekli maaşı dışında geliri ve malı, mülkü olmayan emeklilerin belediyeye yaptıkları başvurular sayesinde şu anda 34 bin emekliye yardım ettiklerini belirtti. Ankara’nın sosyal belediyecilik ile tanıştığını söyleyen Başkan Mansur Yavaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çankaya Belediye Başkan adayı Hüseyin Can Güner’in ve diğer belediye başkanlarının çalışmaları ile Ankara’nın çok daha iyi bir geleceğe sahip olacağının sözünü verdi.

“Çalmadık, çaldırmayacağız. Yemedik, yedirmeyeceğiz”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptıkları açık ihalelere ve geçirdikleri tüm teftişlere rağmen bir tek bürokratının dahi herhangi bir suçlamayla savcılığa ifade vermeye çağrılmadığını vurguladı. Öncesinde de mal varlığını açıkladığının altını çizen Yavaş tüm kamu yöneticilerinin şeffaf olmak zorunda olduğunu belirtti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi