enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Sarıkamış Şehitleri için Sis Dağı’na yürüdüler

Sarıkamış Şehitleri için Sis Dağı’na yürüdüler
REKLAM ALANI
07.01.2024
0
A+
A-

Trabzon’un Şalpazarı ilçesi sınırları içerisinde bulunan 2187 rakımlı Sis Dağı’nda vatandaşlar 1914 yılında Sarıkamış Harekâtı’nda şehit olan askerlerin anısına geçen 3 yılın ardından 6 Ocak 2024 Pazar günü tekrar yürüdüler.

 

Mustafa ÖZCAN/BHA-TRABZON

Şalpazarı İlçesinde 2018 yılında başlayan Sarıkamış Şehitleri anısına Sis Dağı’na yürüyüş arka arkaya 3 defa yapılmış ancak dünyayı saran Korona virüs pandemisi’nden ötürü ara verilmişti. Sonuncusu 2020 yılında düzenlenen Sarıkamış Harekatı’nın 105. yılı anma etkinliklerinde 200 metre uzunluğundaki Türk bayrağının taşınması renkli görüntüler oluşturmuştu.

Korona virüs salgınından dolayı 3 yıl yapılamamıştı; Dünyayı bir anda etkisi altına alan Covid-19 pandemisi süresince 3 yıl yapılamayan Sarıkamış Şehitleri anısına Sis Dağı’na yapılacak olan yürüyüşün 3 yılın ardından tekrar yapılmasına karar verildi.

Geçen 3 yıldan sonra yapılan toplantıda Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve daire amirleri tarafından alınan karar ile 6 Ocak 2024 Cumartesi günü toplanma  saat 10.00’da belirlenen yerde toplanmasının ardından yürüyüşün başlatılacağı yerde saat 11.00’da hareket edildi.

3 bin kişi ile 175 Metrelik büyük Türk Bayrağı Sarıkamış şehitleri yürüyüşüne çevre İl ve İlçelerden gelen katılımcıların yanı sıra askeri erkan, özel harekat polisleri kurum daire amirleri öğrenciler eşliğinde 2187 rakımlı zirveye çıkıldı.

Burada Sarıkamış şehitlerimiz için Kuran’ı Kerim tilaveti dualar yapılmasın ardından Trabzon  Gençlik  Hizmet ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcı, bir konuşma yaptı. Akabinde de Şalpazarı Belediye Başkanı  Refik Kurukız ve Şalpazarı İlçe Kaymakamı Semih Memiş bir konuşma yapmasın ardından tertiplenen program son bulmasın ardından Şalpazarı Belediyesi tarafından bazı ikramlar ve temsili olarak Askerlerimiz için hazırlanan Buğday çorbası dağıtım yapıldı.

Başkan Kurukız Sarıkamış şehitlerimizin 109. Anma münasebetiyle  bu yıl düzenlenen yürüyüşü 3 yıl arka arkaya yapmış araya hastalık girdiğinden yapılamamıştı. Umarım bu yıldan sonra her yıl düzenlenir dedi. Sarıkamış Şehitleri anma yürüyüşüne katılım sağlayanların arasında Şehit evladı Türkiye Şehit Aileleri Genel Başkan yardımcısı Necati Selvitop’da katılım sağladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi