enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Şanlıurfa’ya dev gençlik yatırımı: Eyyübiye’de 20 saha İçin İmzalar Atıldı – Birlik Haber Ajansı

Şanlıurfa’ya dev gençlik yatırımı: Eyyübiye’de 20 saha İçin İmzalar Atıldı – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
31.07.2025
0
A+
A-

ŞANLIURFA-BHA


Eyyübiye, sokak hayvanları sorununu çözdü

Eyyübiye, sokak hayvanları sorununu çözdü

İçeriği Görüntüle

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip şehri Şanlıurfa’da inşa edilecek spor tesisleri için imzalar atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın destekleriyle şehrin dört bir yanında başlatılacak projelerle, sentetik çim sahalardan spor salonlarına, yüzme havuzlarından atletizm pistlerine kadar birçok tesis gençlerin ve sporcuların hizmetine sunulacak.

Şanlıurfa genelinde hayata geçirilecek projeler için Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nda protokol imza töreni düzenlendi. Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Ata Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, TBMM Başkanvekili Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Milletvekilleri Prof. Dr. Abdurrahim Dusak, Cevahir Asuman Yazmacı, M. Ali Cevheri ve Hikmet Başak, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Beğit, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ile AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı İlhami Günbeği katıldı.

Şanlıurfa’ya kazandırılacak spor yatırımlarıyla ilgili müjdeyi sosyal medya hesabından paylaşan Bekir Bozdağ, Şanlıurfa’mıza, Şanlıurfa’mızın gençlerine hayırlı uğurlu olsun. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’mızda; gençlerimizin enerjisine yakışır, onların sportif gelişimini destekleyecek dev yatırımlar hayata geçiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığımızın destekleriyle Şanlıurfa’mızın dört bir yanında başlatılacak projelerle; sentetik çim sahalardan spor salonlarına, yüzme havuzlarından atletizm pistlerine kadar birçok tesis gençlerimizin ve sporcularımızın hizmetine sunuluyor.

Şanlıurfa sevdalısı ve yatırımların ilimize kazandırılmasında öncülük eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunarken, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a ve Spor Toto Teşkilat Başkanımız Sayın Mehmet Ata Öztürk’e teşekkür ediyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda, Şanlıurfa’mız için birlik ve beraberlik içinde hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Her şey Şanlıurfa için.” İfadelerini kullandı.

Göreve başladığı 2019 yılından bu yana belediye bütçesinin yüzde 60’ından fazlasını gençlere yönelik eğitim ve spor yatırımlarına ayıran Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş da ilçeye kazandırılacak yeni yatırımların müjdesini verdi.

Eyyübiye gençliği adına bir mesaj paylaşan Başkan Kuş, “Eyyübiyeli gençlerimiz adına başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, TBMM Başkanvekilimiz Sayın Bekir Bozdağ’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a, Spor Toto Teşkilat Başkanımız Sayın Mehmet Ata Öztürk’e, İl Başkanımız Sayın M. İlhami Günbeyi’ye ve Şanlıurfa Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Hemşerilerimize hizmet yolunda durmak yok, yola devam.” İfadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde ihaleleri yapılarak inşaasına başlanacak projelerle; Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde 20 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, Birecik’te 1500 kişilik seyirci kapasiteli spor salonu ile 15 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, Akçakale’de 765 kişilik seyirci kapasiteli spor salonu, 20 basketbol ve voleybol sahası, 20 sentetik çim futbol sahası, 2 tenis kortu, 2 portatif yüzme havuzu, Bozova’da 765 kişilik seyirci kapasiteli spor salonu, Eyyübiye’de 20 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, Haliliye’de 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 1 spor salonu ile okçuluk tesisi, 250 seyirci kapasiteli spor salonu ve 20 sentetik çim futbol sahası, Harran’da 15 sentetik çim futbol sahası yapılacak. Projeler arasında, Siverek Firkan Tüysüz Stadyumu zemini sentetik çim yapım işi, 1000 seyirci kapasiteli tribün, 4 kulvarlı atletizm pisti ve aydınlatma sistemi inşa edilecek. Yine Siverek’te Yoğunca Mahallesi’ne 1 adet sentetik çimli futbol sahası ile 500 seyirci kapasiteli tribün ve aydınlatma sistemi yapılacak. Siverek’in muhtelif mahallerine de 20 sentetik çim futbol sahası, 20 basketbol ve voleybol sahası kazandırılacak.

REKLAM ALANI
Güncel Konular
Namaz Vakitleri
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
 
İMSAK
GÜNEŞ
ÖĞLE
İKİNDİ
AKŞAM
YATSI
Güncel Konular TÜMÜ
timbir - birlik haber ajansi