enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Samsat Belediye Başkanı Fırat Milletvekilleri Arınç’a Şikayet Etti

Samsat Belediye Başkanı Fırat Milletvekilleri Arınç’a Şikayet Etti
REKLAM ALANI
16.10.2014
0
A+
A-

Adıyaman üniversitesi yeni akademik yıl açılışına katılan başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç onuruna turizm uygulama otelinde verilen yemekte Samsat belediye başkanı Yusuf Fırat’ın yaptığı eleştiri nedeniyle yemek masası bir anda buza kesti.

Adıyaman’ın Samsat ilçe belediye başkanı Yusuf Fırat ilçesinin sorunlarıyla kimsenin ilgilenmediğini ve belediye çalışanların maaşlarını ödeyemediklerini belirterek milletvekillerine ve eski milletvekili mevcut belediye başkanı hüsrev kutlu’ya sitemlerde bulundu.

  Adıyaman üniversitesinde düzenlenen akademik yıl açılış programının ardından yine üniversite yerleşkesindeki anaokulunun açılışına katılan başbakan yardımcısı Bülent Arınç onuruna üniversite rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha gönüllü tarafımdan yemek verildi. Yemek sırasında başbakan yardımcısı Arınç, Samsat belediye başkanı Yusuf Fırat’a sahabe projesinin son durumunu sordu ve o anda kıyamet koptu.

Başbakan yardımcısı Arınç, Samsat belediye başkanı Yusuf Fırat’a, Safvan bin muattal’ın türbesinde yapımı devam eden caminin ne durumda olduğunu sordu. başkan Fırat ise “çok şükür sayın valimiz Mahmut Demirtaş’ın sayesinde iyi gidiyor” demesi üzerine Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner “biz vekiller olarak size destek olmuyor muyuz” diyerek Fırat’a tepki gösterdi. Bunun üzerine biraz gerilen yemek ortamı Yusuf Fırat’ın Metiner’e cevap vermesi üzerine daha da gerginleşti. Samsat belediye başkanı Yusuf Fırat, Metiner’e dönerek “hayır hiç kimse bize destek vermiyor. Belediyemiz borç içerisinde, işçilerin maaşlarını veremiyoruz. Bütün milletvekillerine durumuzu anlattım ama hiçbiriniz bana destek olmadınız” dedi.

  Yemek sonrası dışarıda gazetecilerin yemekte yaşanan tartışmalarla ilgili sorularını yanıtlayan Fırat; “Ben demokrat partiden belediye başkanı seçildiğim dönemde  ilçemize daha çok destek veriliyordu ama şimdi hiç kimseden destek alamıyoruz, kaç aydır belediye çalışanlarına maaş veremiyorum ben her seferinde genel merkeze ve milletvekillerine faks çekerek destek istiyorum ama kimseden ses çıkmıyor ve hiçbir destek gelmiyor. Adıyaman Belediye başkanı Hüsrev Kutlu’da mecliste milletvekili iken bize destek vermedi. Aslında benim milletvekilleri ile hiçbir sorunum yok ama maalesef ilçemize destek vermiyorlar.

Diğer ilçelerde de aynı sorun ve sıkıntılar var ama o ilçelerin belediye başkanları korkuyorlar konuşamıyorlar. Benim hiç kimseden çekindiğim yok ben ilçemde sorun varsa dile getiririm. Benim ilçem 51. sırada turizm bölgesi, Samsat tarihi bir yerdir biz güneş enerjisi projesinden faydalanmak istiyoruz şu anda 30 bin nüfusumuz Adıyaman’da yaşamaktadır. Her seçimde oylarımızı ak partiye veriyoruz cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 80 oranında oyla sıralamaya girdik. Parti değiştirdiğime pişman değilim ama hata büyüklerimizdedir. Her seferinde sorunları dile getirmeme rağmen tamam diyerek es geçiyorlar” diye konuştu. Adıyaman Haberleri

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi