enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Saldırı sonrası 40 şüpheli gözaltına alındı

Saldırı sonrası 40 şüpheli gözaltına alındı
REKLAM ALANI
06.02.2024
0
A+
A-

Yerlikaya: Saldırı sonrası 40 şüpheli gözaltına alındı

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çağlayan Adliyesinde gerçekleşen terör saldırısına ilişkin açıklamada bulundu. Yerlikaya:

“Bildiğiniz üzere bugün saat 11.40 sıralarında Çağlayan Adliyemizde silahlı bir terör saldırısı düzenlendi. Teröristler D blok önündeki polislerimiz tarafından gbt yapmak için durdurulmuş, ancak kadın terörist önce biber gazı sıkmış ardından da silahla ateş etmeye başlamıştır. Bu saldırıda bir polisimiz maalesef ki yaralanmıştır. Çıkan çatışmada her iki terörist de kahraman polislerimiz tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Bir vatandaşımız teröristlerin açmış olduğu ateşte maalesef tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiştir. 3 polis memurumuz, 3 vatandaşımız yaralandı ve tedavileri devam ediyor. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı polis ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”

“Bugün 6 Şubat depreminin yıldönümü, aynı zamanda mübarek Miraç gecesi. Biz deprem şehitlerimizin acısını yaşarken, ve milletimiz için dua ederken hainler bir terör saldırısı girişiminde bulundular. Ama biz durmayacağız, milletimize ihanet edenleri kazdıkları kuyuda boğmaya devam edeceğiz. Ve her zaman söylüyoruz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.”

“İstanbul Emniyetimiz bu saldırı girişiminde hemen sonra 25 adrese operasyon yaptı ve bu vakite kadar 40 şahıs gözaltına alındı. Aynı zamanda 1 Haziran 2023’ten, 6 Şubat 2024’e kadar İçişleri Bakanlığı olarak 335 operasyon düzenlemişiz. Bu operasyonlarda 269 DHKP terörist gözaltı, bunlardan 30 tutuklu, 137 adli kontrol ve 6’sı da etkisiz hale getirilmiştir.”

“Ben tekrar bu vesileyle aziz milletimizin Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Çağlayan Adliyesindeki tüm çalışanlara ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum. Değerli basın mensuplarımıza da teşekkür ediyorum, iyi akşamlar diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi