enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5258
EURO
34,9605
ALTIN
2.434,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
27°C
Adıyaman
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Şahin Vahap Fırat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü

Şahin Vahap Fırat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü
REKLAM ALANI
06.12.2023
0
A+
A-

Şahin Vahap Fırat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü

Mine Köseler/ANKARA-BHA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk-İskoç Ticaret Odası Şahin Vahap Fırat‘ı Bakanlıkta makamında ağırladı. Bir saat süren  görüşmenin ardından makamdan ayrılan Fırat açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bakanımız ile önemli konularda görüşmeler yaptık. Türk-İskoç Ticaret Odası Başkanı olarak sizlere bugün heyecan verici bir gelişmeyi duyurmak için buradayım. Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiğim bir saatlik görüşme değerli bir görüşme oldu. Bu görüşme, Türkiye ve İskoçya arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve derinleştirilmesine yönelik büyük bir adımdır. İskoçya, Türkiye için stratejik öneme sahip olan bir pazardır ve iki ülke arasındaki ticaret hacmi her geçen gün artmaktadır. Görüşmemiz boyunca Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı ile taraflarımızın ortak çıkarlarını dikkate alarak, işbirliği alanlarını genişletmek için atılması gereken adımları ele aldık. Bu adımlar, ticaretin kolaylaştırılması, yatırımların teşvik edilmesi ve ticari engellerin kaldırılması gibi noktalardır. Özellikle, sektörel işbirliklerinin geliştirilmesine odaklanacak, Türk ve İskoç şirketler arasında iş fırsatlarını artırmak için yeni mekanizmalar oluşturacağız. Bu sayede, Türk ve İskoç iş dünyası arasındaki işbirliği potansiyelini en üst düzeye çıkararak ve her iki ülkenin ekonomisine büyük katkı sunacağız. Bu işbirliği anlaşmasıyla birlikte, Türkiye’nin İskoçya ile olan ticari ilişkileri daha da güçlenirken, İskoçya’nın da Türkiye’ye olan ilgisi ve yatırım potansiyeli artacak. Bu durum, hem Türk hem de İskoç şirketlerinin karşılıklı olarak avantajlı fırsatlar yakalamasına olanak sağlayacak ve iş dünyasının büyümesine büyük bir ivme kazandıracaktır. Son olarak, bu görüşme sadece Türkiye -İskoçya  arasındaki ticaret ilişkilerini güçlendirmekle kalmayacağını, aynı zamanda Türkiye ve İskoçya arasındaki kültürel ve sosyal bağları da derinleştireceğini belirtmek istiyorum. İki ülkenin insanları arasındaki ilişkilerin dostluk ve işbirliği temelinde kuvvetlenmesi, uzun vadede daha sağlam ve sürdürülebilir bir ortaklık yaratmamıza yardımcı olacaktır. Bu büyük adımı atmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum.”

Türk İskoçya Ticaret Odası Başkanı Ankara’da ve İstanbul’da bir dizi ziyaretlerde bulunuyor.

Şahin Vahap FIRAT Kimdir?

İşadamı ve Ekonomist olan Şahin Vahap Fırat  Adıyaman doğumludur.

İlkokulu köyünde okudu. Ortaokul ve Liseyi Adıyaman İmam Hatip Lisesi’nde Üniversite eğitimine de Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümüyle başladı. Eğitimini daha sonra Oxford ve  Edinburgh  Üniversitesinde tamamladı. Edinburgh Üniversitesi’nde ekonomi alanında PHD çalışması yaptı.

İskoçya’da Türkiye İskoçya Kültür Merkezi kurucu üyeliğini yaptı.

Türk İskoç Ticaret Odası kurucu başkanıdır. Halen aktif olarak başkanlık görevine devam etmekte olan  Şahin Vahap Fırat ,İskoçya Türk Diyanet Vakfı kurucu başkanlığı yaptı.

Şu an İskoçya yerel yönetimde görev yapıyor. Bir yandan ticaret hayatına devam ediyor, Turizm ve gıda alanında bir çok sektörde faaliyet yapmaktadır. Birleşik Krallık’ta iki büyük şirkete finans danışmanlık hizmeti veriyor.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi