enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Sadece devlet olarak bununla mücadele etmemiz mümkün değil

Sadece devlet olarak bununla mücadele etmemiz mümkün değil
REKLAM ALANI
27.01.2024
0
A+
A-

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Aladdin Yavaşça Gasmek konferans salonunda düzenlenen “En İyi Narkotik Polisi Anne” Eğitim programına katıldı.

“Sadece devlet olarak bununla mücadele etmemiz mümkün değil” diyen Vali Çeber, aileleri uyuşturucu konusunda daha duyarlı ve dikkatli olmaya davet etti….

MİAHABER-BHA

Resim

İl Emniyet Müdürü Celal Özcan ve vatandaşların katıldığı
programda konuşan Vali Kemal Çeber, “Uyuşturucu bağımlılığı sadece Gaziantep’te değil her yerde konuşulan bir konu. Uyuşturucu ile mücadele bütün dünyanın değil ülkemizi, geleceğimizi, gençlerimizi ve neslimizi etkileyen bir konudur.


Bu durumla hep beraber mücadele etmemiz gerekmektedir” dedi.

 

SADECE DEVLET OLARAK MÜCADELE ETMEMİZ MÜMKÜN
DEĞİL

Vali Çeber, “Biz birçok sektörde devlet olarak hizmet veriyoruz. Eğitim, sağlık ve spor ama bu öyle bir konu ki sadece devlet olarak
bununla mücadele etmemiz mümkün değil. Zaman zaman bağımlı anneleri, babaları ve bağımlılarla sohbet ediyoruz. Ne zaman nasıl bulaşıkları hakkında konuşuyoruz. Uyuşturucunun etkisiyle çok düzgün kendini ifade edemeyen konuşamayan kişiler şu anda bize dedikleri polislerin ve jandarmanın bizi çok sıkmaya başladığını dile getiriyorlar” diye konuştu.

 

EVLATLARIMIZI TAKİP EDECEĞİZ

Vali Çeber, şöyle devam etti: “Elhamdülillah devletimiz çok
güçlü elimize çok şükür her türlü teknik imkan var. Özellikle son 6 aydır çokyoğun bir şekilde mücadelemize devam ediyoruz. Öyle bir hale geldi ki çok ucuzladı. Eskiden esrar, eroin bilinirdi. Şimdi ise sentetik uyuşturucular yani kimyasal bazlı uyuşturucular çıkmaya başlayınca bu iş çok yaygın bir hale gelmeye başladı.

 

Televizyon programlarını eğilimleri ne kadar rahatsız edici olursa olsun sosyal medyada bizim değerlerimize dönük yıpratıcı ve bazı şeyleri
özendirici taarruzlar ne kadar büyük olursa olsun bizim evlatlarımıza karşı sürekli uyanık olmamız lazım. Bir ailenin hiçbir şekilde uyuşturucuya bulaşan evladını hissetmeme gibi bir durumu yok. Onun için evlatlarımızı takip edeceğiz.”

Resim

DAHA DUYARLI VE DİKKATLİ OLALIM

İçişleri Bakanlığının bu projesinin uyuşturucuyla mücadele için olduğunu hatırlatan Vali Çeber, “En İyi Narkotik Polisi annedir. Uyuşturucu hiçbir kurumun ya da sadece güvenlik güçlerinin altından kalkabileceği bir konu değildir. Yapılan operasyonlarla
yakalamamız ve uyuşturucu ele geçirmemiz arttı. NARVAS diye bir uygulamamız var. NARVAS bir tür uyuşturucu ihbar hattı.

Vatandaşlarımızın çok rahat ulaşabileceği bir uygulama. Sizlerden dileğimiz uyuşturucu konusunda daha duyarlı daha dikkatli olmanız. Bizler de güvenlik güçlerimizle elimizden geleni yapacağız” sözlerini kaydetti.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi