enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5976
EURO
34,7516
ALTIN
2.491,67
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

Rusya’nın Operasyonlarına 7 Ülkeden Ortak Bildiri

Rusya’nın Operasyonlarına 7 Ülkeden Ortak Bildiri
REKLAM ALANI
02.10.2015
0
A+
A-

Rusya’nın, Suriye’deki hava operasyonlarıyla ilgili Türkiye, ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Katar ve Suudi Arabistan ortak bildiri hazırladı. Rusya’ya, Suriye muhalefetine ve sivillere yönelik saldırılarına derhal son vermesi ve IŞİD’le mücadele çabalarına odaklanması çağrısı yapıldı.

Türkiye, ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Katar ve Suudi Arabistan’ın ortak bildirisinde, Rusya’nın sivilleri hedef almasından endişe duyulduğu belirtildi.

“ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye hükümetleri olarak, Rusya Federasyonu’nun Suriye’deki son askeri faaliyetleri hakkında şu hususları beyan ederiz: Rusya Federasyonu’nun Suriye’ye askeri yığınağından ve özellikle Rus Hava Kuvvetleri’nin dünden beri Hama, Humus ve İdlib’de sivil kayıplara sebep olan ve hedef olarak IŞİD’i almayan saldırılarından derin kaygı duyuyoruz. Gerilimi tırmandıran bu askeri faaliyetler, aşırıcılığın ve radikalleşmenin daha fazla körüklenmesinden başka hiçbir amaca hizmet etmeyecektir. Rusya Federasyonu’na, Suriye muhalefetine ve sivillere yönelik saldırılarına derhal son vermesi ve IŞİD’le mücadele çabalarına odaklanması çağrısında bulunuyoruz.”

Rusya’nın, Humus’ta düzenlediği hava operasyonunda 36 sivilin hayatını kaybettiği belirtilmiş, Rusya ise bu raporları yalanlayarak, Suriye’deki hedeflerinin IŞİD ve diğer “terör örgütleriyle” mücadele olduğunu savunmuştu.

Türk Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da perşembe günü, Türkiye’nin sivillerin hedef alındığı bilgileri nedeniyle kaygılı olduğunu bildirmişti.

Bir süredir Suriye’ye silah girişini artıran ve Lazkiye’de bir üs kuran Rusya, 30 Eylül Çarşamba günü Suriye’de Beşşar Esed yönetimine destek veren ve IŞİD’e yönelik olduğu açıklanan hava saldırılarına başlamıştı…Al Jazeera

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi