enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3770
EURO
34,7496
ALTIN
2.411,97
BIST
10.098,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
24°C
Adıyaman
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C

RTÜK olarak görevimiz 6112 sayılı yasayı uygulamaktır

RTÜK olarak görevimiz 6112 sayılı yasayı uygulamaktır
REKLAM ALANI
12.01.2024
0
A+
A-

Başkan Şahin: RTÜK olarak görevimiz 6112 sayılı yasayı uygulamaktır

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Milli ve manevi değerleri aşağılayan yayınlar hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Şahin, kadına yönelik şiddet başta olmak üzere aile ve toplumsal değerlere aykırı yayınlar konusunda dizi yapımcılarıyla çok önemli bir toplantıyı da yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde İstanbul’da hayata geçireceklerini belirterek “Açık açık söyleyeceğim. 2024 yılında gözümüz üzerinizde. Milli ve manevi değerlerimizi aşağılayan yapımlara izin vermeyeceğiz” dedi.

En çok şikayet alan dizi; Kızıl Goncalar

Şahin, RTÜK’ün kuruluş yılından bugüne en çok şikayet alan dizinin Kızıl Goncalar olduğuna değinerek “36 bine yakın vatandaşın tepkisi görmezden gelinebilir mi? Uzmanlarımız yapımı titizlikle ele aldı. Dizideki hassas noktaları belirledik, yayıncılık ilkelerine aykırı halleri tek tek çıkardık. Hiç kimse Türk halkının millî ve manevi değerleriyle dalga geçemez. Değerlerimizi küçümseyemez. Algı oyunlarıyla vatandaşlarımızı aşağılayamaz. Bizim görevimiz RTÜK olarak vatandaşlarımızın hakkını savunan 6112 sayılı yasayı uygulamaktır” dedi.

SKAAS Sistemi

Yapay zekânın daha aktif kullanıldığı yeni bir sistem hayata geçirileceğini belirten Ebubekir Şahin SKAAS Sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Şahin sistemin yerli ve milli olduğunu belirterek “Sayısal Kayıt, Arşiv ve Analiz Sistemi” anlamına gelen bu sistemle tüm yayınlar anbean kaydediliyor” dedi.

Yayın öncesi denetim yok iddiası

Başkan Şahin, bu yapımların neden yayın öncesi denetlenmediğine ilişkin gelen eleştirilere cevap verdi. Şahin şunları kaydetti

” Yayından önce bir denetim söz konusu değil. Zaten onun adı denetim değil sansür olur. Bazı vatandaşlarımızın yapımların yayına girmeden RTÜK denetiminden geçtiği gibi yanlış bir algısı var öncelikle bunu düzeltmek gerekir”

 

 

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi