enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2944
EURO
34,6289
ALTIN
2.412,06
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C

RTÜK Başkanlığı’ndan basın açıklaması 

RTÜK Başkanlığı’ndan basın açıklaması 
REKLAM ALANI
22.03.2024
0
A+
A-

RTÜK Başkanlığı’ndan basın açıklaması

ANKARA – BHA

RTÜK Başkanlığı, seçim yayın yasaklarına yönelik basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim öncesinde son 10 günlük sürece girilmesinden dolayı radyo ve televizyon yayınlarıyla alakalı bazı hatırlatmaları yapmayı faydalı görüyoruz.

Seçimlerde siyasi partilerin ve adayların yayınlar yoluyla yapacakları propagandaların kuralları Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenerek ilan edilmiştir.

Ancak, yoğun seçim gündeminde yayıncı kuruluşlarımızın bazen belirlenen kuralları ihlal ettiği, RTÜK İzleme Uzmanlarının titiz yayın denetimleri esnasında görülmüştür.

Bu çerçevede;

Seçime katılan siyasi partiler ve adaylar, 30 Mart 2024 saat 18.00’e kadar medya aracılığıyla sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda yapabileceklerdir.

Medya hizmet sağlayıcılarının 29 Mart 2024 Cuma saat 23.59’a kadar siyasi reklam yayınlamasında sakınca yoktur.

Oy verme gününden önceki 10 gün içinde ise, yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla bir siyasi partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde ya da vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılması ve bunların herhangi bir surette dağıtılması yasaktır.

Ayrıca, seçim gününe kadar yapılacak yayınların tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun olması çok önemlidir.

Özellikle haber bültenlerinde, konuk ve yorumcu davet edilen haber programlarında, Siyasi Parti Genel Başkanlarına, seçime katılacak adaylara iftira ya da hakaret içeren ithamlarda bulunulmaması gerekmektedir.

Belli bir seçmen kitlesini hedef alan, aşağılayıcı, eleştiri sınırlarını aşan yorum ve açıklamalara yayınlarda yer verilmemelidir.

Bu süreçte yayıncılar ve haberciler, evrensel basın meslek ilkeleri ışığında hareket etmeli ve taraf olmamalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi