enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Yağmurlu
15°C
Adıyaman
15°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
22°C
Çarşamba Açık
23°C

Ressam Figen Ramazanoğulları Ülkemizi Paris’te Temsil Etti

Ressam Figen Ramazanoğulları Ülkemizi Paris’te Temsil Etti
REKLAM ALANI
24.02.2024
0
A+
A-

Çaycumalı su altı ressamı Figen Ramazanoğulları, Paris ”Art Capital” sanat etkinliğinde ülkemizi başarıyla temsil etti.

featured

Ressam Figen Ramazanoğulları Ülkemizi Paris’te Temsil Etti

Organizatörlüğünü Armand Berberian’ın yaptığı sergi, Paris’te bulunan Grand Palais Müzesi’nde 13-18 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşti.

2500 sanatçı ve 5500 eserin bulunduğu sergiye Türkiye’den 19 sanatçı katıldı. Karadeniz Bölgesi’nden ise Figen Ramazanoğulları bir eseriyle yer aldı.

Ramazanoğulları; ”Sanatın evrensel dilini kullanarak, uluslararası platformda yer alarak ülkemi ve Çaycuma’yı temsil etmekten gurur duyuyorum. Bu benim yurt dışında dördüncü sergim. Resimlerimin kendime özgü olduğu ve ruhumu resme yansıttığım kararı verilerek, uluslararası sergilere seçilmem beni çok mutlu ediyor” diyerek heyecanını dile getirdi.

Figen Ramazanoğulları kimdir;

‘Resme amatörce başladım. 38 yıldır hiç bıkmadan, usanmadan resim yapıyorum. Zonguldak Çaycuma’da yaşıyorum ve Çaycuma Halk Eğitim Merkezi’nde özellikle çocuklara resim dersleri veriyorum. Ben su altı çalışmaları yapıyorum. Resimlerimde kaybettiğim oğlumu yaşatmak adına, bir anne olarak belki de içimi rahatlatmak adına Batuhan’ımın adını imza olarak kullanıyorum. Bir çok sergiye katıldım. Geçen yıl Paris Louvre Müzesi’nde yine Armand Berberyan organizatörlüğünde bir sergim oldu. Şimdi ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına Ankara NOUS’N SOUL CAFE’de sevgili arkadaşlarım Ayda Doğan ve Sibel Özgür ile katılacağım sergiye hazırlanıyorum. Sanat benim için her şey”

Ressam Figen Ramazanoğulları Ülkemizi Paris’te Temsil Etti

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi