enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

Recebiye Çataksezer kimdir…

Recebiye  Çataksezer  kimdir…
REKLAM ALANI
19.04.2014
0
A+
A-

Recebiye  Çataksezer  kimdir…

Değerli okurlarımız..

Bundan böyle güncel konularla kutluhaber.com haber sitesinde bu köşemde sizlerle birlikte olacağım..

Gazeteciliğin yerelde başlaması ve bu mesleğin mutfağı olarak bilinen Yerel gazeteciliğin sorunlarını ve sıkıntılarını çok iyi biliyorum..

Niçin burada olduğumu sormak isterseniz,yazı yazmayı seviyorum geçen yıl 10. Gap oscarları ödül töreninde yılın enleri arasına girerek bu güzel ödüle layık görülmem beni çok mutlu etmiştir.Adıyamanı  gelip gördüm  tarihi mistik havası ve cana yakın insanlarıyla gönlümde yeni bir sevgi sayfası açtı Adıyamanlı dostlarımda beni çok sevip beni fahri hemşeri ilan ettiler sağolsunlar.

Elimden geldiğince, sizlere ve topluma faydalı olacak güncel konularda yazmaya devam edeceğim.

Sitemizin  okurları beni yakinen tanımadığı için o halde kısa bir biyografimi sizlerle paylaşmak istiyorum..

RECEBİYE ÇATAKSEZER KİMDİR?

1966 yılında Edirne Keşan’da doğdu. Keşan Anafartalar İlköğretim Okulundan mezun oldu. Annesinin vefatı sonrasında orta öğretimini K.D.Z. Ereğli Bayat Ortaokulunda öğretmen ablasının yanında sürdürdü.

Akşam sanat okullarında aldığı eğitimden sonra halk eğitim merkezlerinde usta öğretici olarak çalışmaya başladı. Eğitimci olan ablası ve eniştesinin desteği ile 1985 yılında yazdığı tiyatro oyununun yönetmenliğini yaparak oyununu sergiledi. Şiir yazmaya da bu yıllarda başladı.

1988 yılında evlendi ve asker eşi olarak ülkemizin birçok ilinde çalıştı. 2 çocuk annesi olup çocuklarının doğumundan sonra lise eğitimini tamamladı. Yerel bir gazetede köşe yazarlığı yaptı. Halk eğitimde çalıştığı yıllarda mesleki bilgilerini televizyon programı aracılığıyla paylaşma şansını yakaladı. Bu sırada aldığı teklifle kendi hazırlayıp sunduğu televizyon programını hazırlayıp sunmaya başladı. Bir dönem Özel bir kanalın bölge müdürlüğünü yaptı. İstikrarlı yayını ile iyi bir ivme yakalayarak 2012 yılında Memur -der federasyonunun verdiği en iyiler ödülüne layık görüldü. Ardından GAP Gazeteciler birliğinin hazırladığı Gap oscarları ödülünde şiire ve gelen göreneklerimize verdiği destekle en iyi TV. programı ödülünü Türk şiirinin duayenlerinden Cemal Safi’nin elinden aldı. Başkent şairler platformu (BAŞAP )şiir günleri etkinliğinde şiire ve şaire verdiği destekten dolayı bir ödül daha almaya hak kazanmıştır.Oğuz boyları konfederasyonundan gelenek göreneklerimize verdiğim değerden dolayı bir ödülde orana aldım.Şair bakışlı kalemler projesinde  medyadaki enler dalında bir ödüle layık görüldüm  bunun yanı sıra pek çok televizyon ve radyo programlarına konuk olarak katıldım yepyeni bir programla izleyecilerimin karşısına çıkmaya hazırlanıyorum.Gap gazeteciler birliği yönetim kurulu üyeliğim devam etmektedir. Adıyamanlı dostlarımın bana verdiği değeri bende bir vefa borcu olarak görmekte olup girdiğim her platformda fahri bir Adıyamanlı  olarak dilimden döndüğünce tanıtmaya ve anlatmaya devam edeceğim.

Pek çok sosyal sorumluluk projelerim devam etmekte dir. projeyede imza atmakta olup yetiştirme yurtlarından ayrılanlar derneği (YURTAY) İstanbul kurucu üyesidir. Satış gelirinin tamamının görme engelliler için hazırlandığı Gönül kahvesi şairleri antolojisinin genel koordinatörlüğünü yapmaktadır.

“Recebiyeyle Gönül Kahvesi” Kaçkar TV ekranlarında salı çarşamba ve perşembe günleri yayın hayatına  2yıl gibi bir süre devam etmişitir.Programında farklı kültürlere, gelenek ve göreneklerimize. Türkülere ve şiirlere yer vermekteydi. Balkan göçmeni bir ailenin çocuğu olması ve Anadolunun bir çok ilinde bulunması nedeniyle eserlerinde Balkan ve Anadolu motiflerine sıklıkla rastlanmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde “AŞK’LA ŞİİR” adlı kitabımı çıkararak ilk imza gününü memleketim olan Keşan’da yaparak okurlarımla paylaştım..İkinci kitabımın hazırlıkları tüm hızla devam etmekte olup  en yakın zamanda okurlarıyla buluşacaktır.

Bundan sonra güncel  köşe yazılarıyla siz değerli okurlarımızla birlikte olmaktan gurur duyacaktır.  O’nu takip etmeye devam edini

Kutlu Haber

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi