enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Putin, Yevgeniy Prigojin’in Ölümüne İlişkin Açıklama

Rusya’nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner Grubu’nun kurucusu Yevgeniy Prigojin’in ölümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin,  Yevgeniy Prigojin’in Ölümüne İlişkin Açıklama
REKLAM ALANI
24.08.2023
0
A+
A-

Putin, Wagner Grubu’nun Kurucusu Yevgeniy Prigojin’in Ölümüne İlişkin Açıklama

Rusya’nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner Grubu’nun kurucusu Yevgeniy Prigojin’in ölümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tver’de düşen özel uçakta hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Putin, Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin ile yaptığı görüşmede Prigojin’i anarak “Prigojin’i çok uzun zamandır tanırdım. O kaderi karmaşık bir insandı ve hayatta ciddi hataları da oldu, aynı zamanda hem kendisi için, hem de ortak amaçlar uğruna rica ettiğim zamanlarda gerekli başarıları elde etmeyi başardı. O, yetenekli bir insan ve iş adamıydı. Kendisi sadece Rusya’da değil, aynı zamanda özellikle Afrika’da da çalıştı ve başarılar elde etti.” ifadelerini kullandı.

Putin ayrıca, Prigojin’in Afrika’da petrol, gaz ve madencilik işleriyle ilgilendiğini, değerli metalleri çıkardığını ve son zamanlarda Afrika’dan döndüğünü belirtti. Wagner Grubu’nun Ukrayna’daki Nazizme karşı mücadeleye katkı sağladığına da değinen Putin, “Wagner şirketinin çalışanlarının Ukrayna’daki neo-Nazi rejimine karşı mücadeleye önemli katkılarda bulunan insanlar olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Putin, Tver yakınlarında meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileterek, Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksandr Bastrıkin’in olayla ilgili başlatılan soruşturmayı kendisine bildirdiğini ve kesinlikle kapsamlı bir soruşturmanın yapılacağını ifade etti

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi