enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Prof. Dr. Mehmet TURĞUT, Adıyaman Üniversitesi Rektör Adayı

Prof. Dr. Mehmet TURĞUT, Adıyaman Üniversitesi Rektör Adayı
REKLAM ALANI
07.02.2015
0
A+
A-

Saygıdeğer Öğretim Üyesi Arkadaşlarım;

Üniversiteler, bulundukları bölgelerin gelişiminde saygın ve refah düzeyi yüksek bilgi toplumlarının oluşumunda önemli roller üstlenirler. Bu açıdan bakıldığında 2006 yılında kurulmuş üniversiteler içerisinde fiziki koşulları açısından önemli bir konumda olan üniversitemizin de bilgi toplumlarının oluşması misyonunu yüklenebilmesi için henüz uzun bir yolun başında olduğu görülmektedir.

Üniversitemizin ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin ihtiyaçlarına cevap veren saygın bir konumuna ulaştırılması, ancak özgür akademik ortamı olan, yetkileri adaletli dağıtan, erişilebilir, dürüst, şeffaf, bütünleştirici, katılımcı, bireysel hak ve hukuka saygılı, akademik değerlere ve liyakate önem veren, her türlü farklılığın zenginlik olduğu inancını taşıyan ve birlikte yönetim modelini benimsemişyeni bir anlayış ile mümkündür.

Mensubu olmaktan onur duyduğum üniversitemizin daha iyi bir konuma ulaşması, çalışma ikliminin değişmesi, aidiyet duygusunun yerleşmesi için daha fazla sorumluluk almam gerektiğini düşünerek 2015 Nisan ayında yapılması gereken üçüncü dönem Rektörlük seçimlerine değişen Yeni Türkiye yolunda Adıyaman Üniversitesinde de köklü bir değişimin gerekliliğine inanarak aday oldum.

Bu değişim sürecinde kültürel ve evrensel değerlere katkı sağlamak ve değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacı ile üniversitemizde her yıl yeni bir değerin TEMA olarak belirlenmesi ve belirlenen TEMA’nın yıl boyunca işlenmesi gerektiğini düşünerek, bu seçimler vesilesi ile seçimlerde ve 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde ki ana temamızın DEĞİŞİM olacağını belirtmek isterim.

Rektörün görevi, ideallerini gerçekleştirmek isteyen akademisyenlere, idari personele ve öğrencilere destek olmak için olanaklar sağlamaktır. Atandığım takdirde üniversitemizde; öğretime, araştırmalara ve üretime daha fazla önem veren, paylaşımcı, adil ve şeffaf bir anlayışın yerleşmesini sağlamak, başta akademisyenler olmak üzere tüm personelin ve öğrencilerin çalışma ortamını özgürleştirmeye, yaşam kalitesini ve sosyal çevrelerini iyileştirmeye öncelik vereceğim.

Adıyaman Üniversitesinde barışık bir çalışma iklimi oluşturmak, ulusal ve uluslararası saygınlığı arttırmak, akademik atama ve yükseltmelerde tek tipleştirme yerine çeşitliliklere olanak sağlamak, toplum – üniversite ilişkilerini güçlendirmek, akademik birikimin topluma yansımasına yardımcı olarak 21. yüzyılın gerçeklerine uygun saygın bir üniversite kültürünün yerleşmesini ve akademik zeminin evrensel niteliğe ulaşmasını sağlamak istiyorum.

Bu amaçla yola çıkarak üniversitemizin fiziksel ve finansal kaynaklarının, hepsinden daha da önemlisi büyük zorluklarla yetişmiş ve kaybının telafisi mümkün olmayan akademisyen kaynağının daha verimli bir şekilde değerlendirilmesi en önemli görevlerimden birisi olacaktır.

Bu değişimi ve ortaya çıkacak başarıyı öncelikle siz değerli akademisyen arkadaşlarım gerçekleştirebilir. Bu başarı sizin başarınız olacaktır. Adıyaman Üniversitesinde bilgi çağına ve toplumun ihtiyaçlarına uygun bir dönüşümün ve bilimsel bir öğretim sonucu oluşacak üretimin özellikle akademisyen merkezli bir yapılanma ile tüm topluma çok yönlü katkılar sunabileceğine inanıyorum. Bu sürecin gerçekleşmesi yolunda siz değerli öğretim üyesi arkadaşlarımın desteklerini bekliyor, saygılarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Mehmet TURĞUT

Adıyaman Üniversitesi Rektör Adayı

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi