enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5066
EURO
34,8118
ALTIN
2.485,81
BIST
9.549,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

“Politikacılar sözlerinde duruyor mu?” programı

“Politikacılar sözlerinde duruyor mu?” programı
REKLAM ALANI
09.11.2022
0
A+
A-

ELMSHORN – Almanya’nın Schleswig-Holstein Eyaleti’ne bağlı Elmshorn şehrinde 28 yıldır faliyet yürüten Göçmenler Birliği’nin (EWB) her iki yılda bir eyalet milletvekillerini davet ederek düzenlediği “Schleswig-Holstein Göçmen Eyaleti Oldu mu?” başlığı altında düzenlediği podyum tartışması programına, eyalet meclisindeki politikacılar ile uyum meclisi temsilcileri, kulüp ve dernek temsilcilerinden oluşan davetliler katılarak göçmenlik ve uyum konusu ele alındı. Tartışma programına, Martin Balasus (CDU), Beate Raudies (SPD), Catharina Nies (Grüne), Bernd Buchholz (FDP) ve Lars Harms (SWW) konuşmacı olarak davet edildi. EWB başkanı Harun Öznarin yaptığı açılış konuşmasında, davetlileri selamladıktan sonra çok sayıda kulüp, dernek ve parti temsilcisinin panele katılımından memnun kaldığını belirterek teşekkür etti.

 

Öznarin, Almanya’da uyum konusunu iktidar partilerinin yanısıra tüm partilerin programlarına öncelikli olarak ele alması gerektiğine dikkat çekerek “Almanya’da yaşayan göçmenlerin sorunlarından hepimiz sorumluyuz, zira sorunların büyümesi uyum sürecini yavaşlatarak her alanda farklı problemler olarak önümüze çıkacaktır. Çünkü uyum tek yönlü değildir, sorunların çözümünde hepimiz el ele vermeliyiz” diyerek, politikacıların seçim öncesi verdikleri vaadleri yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Politikacı konuşmacılar, Elmshorn Göçmenler Birliği’nin özellikle göçmenlerin uyum sağlamasına büyük katkı sağladığına dikkat çekerek, dil eğitimi ve uyum kursları konusunda uzun yıllardır yürüttüğü göçmenlere yönelik faaliyetlerini ve başarılı projelerini takdir ettiklerini vurguladılar. Eyalette geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan seçimlerden sonra kurulan siyah-yeşil koalisyon hükümetinin eğitim ve göçmen sorunlarına önem verdiklerini belirten konuşmacılar, koalisyon anlaşmasında verdikleri sözleri yerine getireceklerinin altını çizerek, önceliklerinin göçmen kapasitesini artırmak, uyumu ilerletmek ve vatandaşlığa geçmeyi kolaylaştırarak daha fazla teşvik etmeyi hedef aldıklarını dile getirdiler. Bu yıl içinde sosyal danışmanlık kadrolarını sabitleştireceklerini ve yabancılar dairelerindeki sıkıntıları gidereceklerini belirttiler. Erich Kästner (KGSE) Okulu’nun oditoryumunda gerçekleşen program, EWB’nin son teknolojiyle sağladığı düzenekle canlı olarak yayınlandı. Sosyal medya üzerinden de büyük ilgi gören panele çok sayıda katılımcı Zoom üzerinden online canlı bağlanarak politikacılara sorular sorma fırsatı yakaladı. (Erdal Altuntaş)

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi