enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
ALTIN
2.440,09
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Pandemi Günlerinde Kahta

Pandemi Günlerinde Kahta
REKLAM ALANI
27.04.2020
0
A+
A-

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde ortaya çıkan tüm Dünya’yı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Corona Virüsü günlük hayatımıza tabiri caizse yerleşti.

Ortaya çıktığı ilk andan itibaren devam eden mücadelede , gün geçtikçe alınan tedbirler artırılıyor. Nitekim birçok ülkede uygulanan sokağa çıkma yasağı, ülkemizde de 31 Büyükşehirde zaman zaman hayata geçirildi. Ulusal mücadelenin yanında, Kahta Belediyesi de ilk günden itibaren alınması gereken, dezenfekte ve sosyal destek çalışmalarını ve tüm tedbirleri almaya devam ediyor. Belediye Başkanımız İbrahim Yusuf Turanlı ise ekibiyle beraber yapılan çalışmaları ve alınan tedbirleri denetledi, saha çalışmalarına ara vermeden tespit edilen 1000 ihtiyaç sahibi aileye Kaymakamlığın Vefa çalışmaları nezaretinde yardımlaşma kültürünü ayakta tutarak eşlik etti.

Ekibiyle birlikte, virüsün görüldüğü ilk günden bu yana yoğun mesai harcayan Başkan Yusuf Turanlı, çalışmaları yerinde görmek için denetime çıktı, ekipleri de ziyaret ederek moral verdi. Şehrin cadde ve sokakları deterjanlı suyla yıkandı, bu günlerde yoğun olan banka ve PTT Şubelerinde başta olmak üzere dezenfekte edilerek sosyal mesafe şeritleri belirlendi, vatandaşlara maske dağıtımına devam ediliyor. Gözlemlediğim kadarıyla belediyemiz bu zorlu günlerde Kahtallıların yanında, kendilerine teşekkür ediyoruz.

Bu hassas günlerde üzerimize düşen evimizde izole olmak bu zorlu mücadeleyi kazanmaktır. Şunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki ; bu salgında eski alışkanlıklarımızı değiştirmek zorunda kalabiliriz. İnsanlık bir dönüm noktasında, bir taraftanda 40-50 sene öncesine kadar kapalı bir toplum olan yöremizin eski değerleri, üretim ve tüketim yapısını hatırlama durumuda söz konusu.

Pandemi günlerinde, hayat devam ederken Ramazan ayı da başlarken yoksulluk içerisinde tutulan eski oruçlar da akla gelmekte ve günümüzdeki aşırı tüketim çelişkisi çıplak bir gerçeklik olarak gözükmekte. Şu da bir gerçektir ki, hiç bir şey eskisi gibi olmayacak…

Dünyamız yüzyıllardır tarihin akışını değiştiren pek çok olaya şahitlik etti. Büyük bir hızla tüm ülkeleri tesiri altına alan koronavirüs salgını da maalesef unutulmayacak olaylardan biri olacaktır. Bir Milat taşı olacaktır, Korona öncesi (K.Ö.) ve Korona sonrası (K.S.) olarak bir çok alanda etkili olacaktır.

Her hâlükârda, bu sıkıntıyı aşabilmek için geçmişte olduğu gibi bugün de en büyük güvencemiz bilimin rehberliği ve toplumsal dayanışma olacaktır.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi