enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3784
EURO
34,7289
ALTIN
2.433,87
BIST
10.056,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Otto’s mağazası Türkçe tabelayı kaldırdı

Otto’s mağazası Türkçe tabelayı kaldırdı
REKLAM ALANI
04.03.2024
0
A+
A-

Kanton Bern’in Münsingen beldesinde bulunan Otto’s şubesinde asılı Almanca, Fransızca, İtalyanca, Türkçe ve Hırvatça dillerinde yazılı mağaza içerisinde hırsızlığa karşı uyarıda bulunulan tabela kaldırıldı.

featured

Otto’s mağazası Türkçe tabelayı kaldırdı

Edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin Bern Büyükelçiliği İletişim Müşavirliği, İsviçre basınında çıkan haberler üzerine Otto’s mağazası yetkilileriyle irtibata geçerek tabelanın derhal kaldırılmasını istedi.

Münsingen şubesinde mağazayı ziyaret eden Bern İletişim Müşaviri Bayram Altuğ, mağaza yetkilileriyle görüştü. Otto’s mağazasındaki görevliler yaptıklarının bir hata olduğunu kabul etti ve kesinlikle aynı hatayı yapmayacaklarını ve meydana gelen durumdan üzüntü duyduklarını aktardı.

İleşim Müşavirliği, Otto’s mağazasının Kanton Luzern’e bağlı Sursee’deki genel merkeziyle irtibata geçerek mağazaya asılan Türkçe pankartla ilgili izahat istedi. Üst düzey ,Otto’s yetkilisi “Bu çok eski bir tabela. Konuyla hemen ilgilendik. Günümüzde ve bu çağda bunun sergilenmemesi gerektiği anlaşılabilir bir durum.” itirafında bulundu.

Yetkili, asla ayrımcı ve ırkçı olmak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirterek, “Konu ile alakalı bizimle iletişime geçtiğiniz için ayrıca teşekkür ederiz.” dedi.

Münsingen kasabasındaki, Otto’s şubesindeki tabelada diğer dillerin yanı sıra Türkçe olarak da “Kim bu mağazadan bir şey çalarsa, polise ceza göstergesi yapılır. Bizim uğraşılarımız için de en az 150 frank ceza kesilir. Dürüst müşterilerimizi korumak için, kontroller yapma yetkisi bizde bulunmaktadır.” yazısı asıldığı bilgisi paylaşılmıştı.

İlk olarak İsviçre Nau.ch haber sitesinin yayımladığı haber, 20 Minuten’da yer bulmuş ve büyük tepki çekmişti.

“Birlikte şiddet ve ırkçılığa karşı” organizasyonunun kurucusu Giorgio Andreoli, tabela ile alakalı “Üç Ana dilimiz yeterli olmalıydı. Turistler içinde İngilizce ilave edilebilirdi. Fazlası sorun oluşturur” yorumunda bulunmuştu. Giorgio Andreoli ayrıca bu tip uyarı pankartlarının güncel olmadığını, Türk ve Hırvat toplumunu zan altında bıraktığını söylemişti.

Otto’s mağazası Türkçe tabelayı kaldırdı

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi